Κρήτη: Η απόπειρα απάτης του γύρισε μπούμερανγκ! Ο επιχειρηματίας δεν τσίμπησε

Οι εποχές είναι δύσκολες και περίεργες και κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις για να εξαπατήσουν κόσμο και να έχουν οικονομικό όφελος.

Όπως αυτό που συνέβη με άγνωστο, που επικοινώνησε με επαγγελματία της πόλης και υποστήριξε πως είναι ο αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης. Ζήτησε από τον επαγγελματία να κάνει μία προμήθεια για τον δήμο Ρεθύμνου και του ζήτησε – ως "Στέλιος Σπανουδάκης" – να του δώσει έναν λογαριασμό για να του καταθέσει τα χρήματα.

Στη συνέχεια, επανήλθε τηλεφωνικά και του είπε πως έκανε λάθος κατάθεση και να του επιστρέψει ο επαγγελματίας ένα μεγάλο ποσό πίσω. Έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός και αναζητείται ο δράστης.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν πως οι προμήθειες των δήμων γίνονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ακολουθούνται διαδικασίες που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν προσωπικές επαφές μελών του δημοτικού συστήματος και μεταφορές χρημάτων με αυτόν τον τρόπο και όχι με επίσημο ένταλμα πληρωμής.

Οι πολίτες οφείλουν να είναι υποψιασμένοι απέναντι στους λογής επιτήδειους και να μην πέφτουν θύματα. Εφόσον,δε, αντιληφθούν ύποπτες ενέργειες, να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία ή το δήμο Ρεθύμνου.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ