Χαρδαλιάς: Μέτρα στον καταυλισμό

Τελευταία Ενημέρωση:

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως: «Έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα: Στα 17 πρώτα κρούσματα σε σύνολο 29, τα 12 χαρακτηρίστηκαν θετικά. Ο οικισμός τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για δύο εβδομάδες και έχουν γίνει 200 τέστ στην ευρύτερη περιοχή».

Είπε πως οι 20 θετικοί στον Covid19 μεταφέρονται σε ξεχωριστή δομή και θα παραμείνουν φρουρούμενοι.

«Απαγορεύεται οποιοσδήποτε να βγει ή να μπει στην περιοχή της καραντίνας», σημείωσε. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναστέλλονται λαϊκές και το πλανόδιο εμπόριο για 14 ημέρες στη Θεσσαλία.

Ακόμη, από αύριο, Σάββατο, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους ΤυρνάβουΦαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, η οποία στεγανοποιείται, καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει σχέση με τον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

Ακόμη ξεκαθάρισε πως είναι αβάσιμα τα σχόλια που έχουν γραφεί ότι οι Ρομά κινήθηκαν εναντίον τους. «Τους εξηγήσαμε τι πρέπει να κάνουν και μας άκουσαν», είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως κλειστή είναι και η δομή των προσφύγων/μεταναστών στο Κουτσόχερο.

Υπενθύμισε πως έως και τις 10 Μαΐου θα είναι κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επανέλαβε πως στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. «Οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες», είπε.

«Νωρίς να μιλάμε για μέτρα το φθινόπωρο»

Ερωτώμενος για τα μέτρα και για το μέχρι πότε θα ισχύσουν, ο Σωτήρης Τσιόδρας παίρνοντας τον λόγο είπε πως: 

«Eίναι νωρίς να πούμε για μέτρα για το φθινόπωρο, πρέπει να δούμε την κατάσταση στις άλλες χώρες. Στη Γερμανία είχαν πχ. μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού, θα απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα τα κατάλληλα τεστ αντισωμάτων. Δεν είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών, θα συνεχίσουν να γίνονται με τα κατάλληλα μέτρα».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...