Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο… Covid-19!

Petite Perle 300×250

Σε αναμμένα… κάρβουνα κάθονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης!

Τα προβλήματά τους καίνε και τσουρουφλίζουν, κι όλοι ζητούν κι αναμένουν μέτρα στήριξης από το Υπουργείο! Διότι στο ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, δεν μπορούν να… ανασάνουν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν.

Τα φλέγοντα αυτά ζητήματα συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, με τους Ανδρέα Στρατάκη, ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, και τον Μιχάλη Καμπιτάκη, που εκπροσώπησε τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Ήταν στραβό το κλήμα για τους αμπελουργούς και τους ελαιοπαραγωγούς, το έφαγε και ο… Covid-19!

Τεράστιες ποσότητες ελαιολάδου αλλά και κρασιού παραμένουν στις δεξαμενές…

Ο,τι δεν άφησε όρθιο ο δάκος ήρθε να το γκρεμίσει ο ιός! Οι τιμές του λαδιού είναι στα τάρταρα και οι ελαιοπαραγωγοί σε… απόγνωση! Με την αγορά να έχει "νεκρώσει", αρκετοί  εξ αυτών,  αντιμετωπίζουν πλέον πολύ σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Και οι οινοπαραγωγοί όμως σηκώνουν τα χέρια ψηλά: Οι εξαγωγές έχουν σταματήσει, ενώ εκκρεμεί ακόμα η απάντηση στην πρόταση περί αξιοποίησής του αδιάθετοι κρασιού… με την μετατροπή του σε αντισηπτικό, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Τόσο οι αμπελουργοί, όσο και οι ελαιοπαραγωγοί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Θα έχουν άραγε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και τη νέα χρονιά;

Σε δεινή θέση βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αδυνατούν να γνωρίζουν πού και πώς θα διαθέσουν το γάλα και το κρέας τους! Φυσικά και απεύχονται τα προϊόντα τους να έχουν την τύχη των οπωροκηπευτικών που κατέληξαν στις χωματερές!

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Κρήτης περιμένει απαντήσεις από το Υπουργείο, με την προσδοκία μετά την Σταύρωση να έρθει και η… Ανάσταση!

Μέχρι στιγμής πάντως οι ζαριές τους πέφτουν στο κενό…

CRETALIVE.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ