Αγορά επιπλέον αναπνευστήρων για τα νοσοκομεία Κρήτης σε συνεννόηση με την ΥΠΕ μέσω ΕΝ.Π.Ε.

Petite Perle 300×250

Συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Κατά τη διάσκεψη συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόταση του Προέδρου της  EΝ.Π.Ε. κ. Τζιτζικώστα, να συμβάλει η Ένωση μέσω του αποθεματικού της στην αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς αναλογική διανομή στο σύνολο των περιφερειών.

Μετά από σχετική εισήγησή μου, αποφασίστηκε κάθε Περιφέρεια ν' απευθυνθεί στην Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), που ανήκει χωροταξικά, προκειμένου να συνεννοηθούν για τις τοπικές ανάγκες, ώστε στη συνέχεια η ΕΝ.Π.Ε. να προχωρήσει στην αγορά του ενδεδειγμένου εξοπλισμού. Με τον τρόπο αυτό κάθε Περιφέρεια θα αποφύγει την αγορά τυχόν πλεονάζοντος, μη αναγκαίου, υλικού.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών, ο κορονοιός ήρθε για να μείνει. Υπάρχει το ενδεχόμενο, το ερχόμενο φθινόπωρο να υπάρξει ξανά ο κίνδυνος μαζικής εξάπλωσης του ιού. Με την απόφαση αυτή λοιπόν, μας δίνεται η ευκαιρία να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία της Κρήτης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως αναπνευστήρες για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νησιού.

Η Περιφέρεια Κρήτης καλείται να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και, μέσω της ΕΝ.Π.Ε. εν προκειμένω, να θωρακιστεί, ώστε να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την παρούσα κρίση, όσο και σε μελλοντικές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ