Νωρίτερα καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου -Αλλάζει το σύστημα πληρωμής, οι ημερομηνίες

Τελευταία Ενημέρωση:

Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις Απριλίου όπως προανήγγειλε ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι αλλάζει και το σύστημα πληρωμή τους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας έδωσε τις παρακάτω ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Απριλίου:

ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες: θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΚΜΑ τελειώσει σε 0 2 4 6 8.
ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΕΕΤΑΑ: Θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου
ΝΑΤ-Δημόσιο, ΔΕΗ-ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου
Οπως υπογράμμισε ο Γιάννη Βρούτσης, το εν λόγω σύστημα εφαρμόζεται για να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού έξω από τις τράπεζες λόγω του κορωνοϊού.

«Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε στην πληρωμή των συντάξεων αυτού του μήνα είναι όχι μόνο να φέρουμε πιο μπροστά τις συντάξεις, αλλά, ταυτόχρονα, να τις απλώσουμε σε περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, λόγω του κορωνοϊού».

Ξεκινά η ψηφιακή έκδοση συντάξεων


Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων. Χαρακτήρισε άθλο το όλο εγχείρημα και τόνισε ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά αντίθετα ξεκινά άμεσα πιλοτικά και τον Ιούνιο προγραμματίζεται «να πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής σύνταξης και χιλιάδες συντάξεις θα βγουν αυθημερόν».


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...