Έρχεται αναδιάρθρωση μετά το Πάσχα-Μεγάλες αλλαγές στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Petite Perle 300×250

Η επικείμενη αναδιάρθρωση στις υψηλές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, στην επόμενη μέρα του κορωνοϊου, θα επηρεάσει και τις χαμηλές κατηγορίες.

Οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας, έχουν ήδη πάρει το μήνυμα απο την ΕΠΟ, για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, την ανάδειξη πρωταθλητών και "να μην υπάρξουν αδικίες", τόσο για τις θέσεις ανόδου, όσο και για τις θέσεις σωτηρίας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ίσως ανέβουν περισσότερες ομάδες απο ότι προβλέπει η προκήρυξη, ενώ αντίστοιχη πολιτική θα υπάρξει και στους υποβιβασμούς, όπου μπορεί να μη πέσει κανείς!

Άλλωστε, η επικείμενη αναδιάρθρωση στην Β' Εθνική (δυο όμιλοι των 14) και η ουσιαστική ενοποίηση της, με την Football league, ενδέχεται να δημιουργήσει πολλές κενές θέσεις για την συμπλήρωση των κατηγοριών.

Ενώ, είναι ακόμη ανοιχτό, το τι θα γίνει στην Σούπερ Λίγκ και το αν επαληθευτούν τα σενάρια για αύξηση των ομάδων σε 14 ή και 18 όπως ακούγεται, για την μεγάλη κατηγορία.

Το μήνυμα της αναδιάρθρωσης φαίνεται ότι έχουν λάβει και οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις της Κρήτης, με τις ομάδες να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, οι οποίες θα κορυφωθούν μετά το Πάσχα.

Τα τοπικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα θα διακοπούν οριστικά, όπως έχει προαναγγείλει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης (είπε πάντως ότι την οριστική απόφαση θα τη λάβει η ΕΠΟ) και απομένει να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τη νέα χρονιά σε όλες τις κατηγορίες.

Απο την κορυφή της πυραμίδας, που είναι η Σούπερ Λίγκ, μέχρι τη βάση που είναι το τοπικό, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Όπως προαναφέραμε, για τα ερασιτεχνικά η "γραμμή" είναι η εξής: Να μην υπάρχουν αδικίες.Δηλαδή, να μην υπάρχουν πολλές ομάδες που θα …στεναχωρηθούν, άρα με κάποιο τρόπο να "βολευτούν" όλοι.

πηγή κειμένου: https://creta24.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ