Εξετάζεται η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης ως τον Μάιο

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να βλέπει με καλό μάτι την επίσπευση της προκαταβολής του τσεκ η οποία θα είναι της τάξεως του 50% τουλάχιστον, να κλείσει μ’ αυτό τον τρόπο τις απαιτήσεις που προβάλλονται από πολλές πλευρές για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και να εξετάσει στη συνέχεια μόνο ειδικές ενισχύσεις σε επί μέρους πληττόμενους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής.

Μεταξύ αυτών έχουν πάρει ήδη θέση στην επετηρίδα:

– ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας που βλέπει την τιμή στα πασχαλινά αμνοερίφια να μην πιάνει ούτε τα 4 ευρώ το κιλό

– ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών και της αλιείας που έχασε πάνω από το 50% των πωλήσεων το τελευταίο διάστημα

– ο κλάδος της πτηνοτροφίας που αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά θέματα διάθεσης της παραγωγής

– ο κλάδος της ανθοκομίας, αν μπορεί να θεωρηθεί κλάδος για την Ελλάδα,

κι ακόμα, τα σπαράγγια και οι φράουλες.

Το δρόμο για την προκαταβολή του τσεκ και μάλιστα κατά 70% μέσα στο Μάϊο ανοίγει, όπως όλα δείχνουν η Ιταλία, με την κυβέρνηση της χώρας να έχει ήδη αποφασίσει, ύστερα από τροπολογία της Επιτροπής Προϋπολογισµού της Γερουσίας, ως ένα µέτρο άµεσης βοήθειας στον γεωργικό τοµέα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Γεωργίας,Τερέσα Μπελανόβα.

Η προκαταβολή θα πραγµατοποιηθεί µε εθνικά κονδύλια σε εφαρµογή του νέου νόµου περί κρατικών ενισχύσεων (100.000 ευρώ ανά αγροτική εκµετάλλευση), τα οποία σε δεύτερο χρόνο θα πιστωθούν στην Ιταλία από την Ευρώπη.

Πηγή: agronews.gr

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ