Γεωργιάδης: Ενθαρρύνουμε τις εταιρείες courier να κάνουν προσλήψεις

Petite Perle 300×250

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για τα περιστατικά αισχροκέρδειας που έχουν καταγγελθεί από καταναλωτές για χρεώσεις μηνυμάτων από 5ψήφια νούμερα στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και την κατάσχεση 11 τόνων αδήλωτων αντισηπτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το υπουργείο Ανάπτυξης στο σύνολο των ελέγχων που πραγματοποίησε από την έναρξη των πρώτων περιοριστικών μέτρων, έχει επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διάφορους κλάδους.

Παράλληλα, δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποχρεούνται όλοι να δηλώνουν τα αποθέματα σε κρίσιμα υλικά, όπως τρόφιμα και αντικείμενα προστασίας έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της επάρκειας της χώρας, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς.

Όσοι λοιπόν, κατέχουν αντισηπτικά τα δηλώνουν, προς αποφυγή παραεμπορίου. Ωστόσο, χθες, εντοπίστηκαν 11 τόνοι αδήλωτων αντισηπτικών, η ποιότητα των οποίων ελέγχεται προκειμένου να παραδοθούν προς χρήση στους πολίτες.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αισχροκερδεί εις βάρος των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ αναφορικά με τα 5ψήφια νούμερα, σημείωσε ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 250.000 ευρώ για τις παράνομες χρεώσεις.

Σχετικά με την κίνηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως έχουν βελτιωθεί πολύ οι υπηρεσίες του eshop, καθώς όλο το εμπόριο πλέον έχει μεταφερθεί στο Διαδίκτυο και κινείται μέσω courrier. Επομένως ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ενθαρρύνουν τις εταιρείες να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ