Πανελλήνιες 2020: Πότε διεξάγονται – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις

Petite Perle 300×250

Ακόμη θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις Πανελλήνιες 2020 αλλά και τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όπου μεταξύ άλλων πως «στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα», τα βλέμματα στρέφονται στο τι θα γίνει τελικά με τις Πανελλήνιες 2020. Υπενθυμίζεται πως με βάση την τελευταία ΚΥΑ, τα σχολεία θα είναι σίγουρα κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαϊου.

Όπως αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμά τους «ΤΑ ΝΕΑ», το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχέδιο για το πώς επανέλθουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες όταν δοθεί το σήμα από το ειδικούς ενώ θα υπάρχει και λεπτομερές πλάνο για το πόσοι υποψήφιοι θα υπάρχουν σε κάθε εξεταστικό κέντρο. Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ θα γνωστοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ δεν αναμένεται κάποια σημαντική διαφοροποίηση σε σύγκριση με τον περσινό αριθμό.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνιών, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να διεξαχθούν στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ωστόσο, με τα νεά δεδομένα, εκτιμάται ότι θα μετατεθούν προς τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Τέλος, σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις, κερδίζει συνεχώς έδαφος το σενάριο σύμφωνα με το οποίο δε θα διεξαχθούν και οι μαθητές θα προαχθούν με βάση τους βαθμούς που είχαν στα τετράμηνα.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ