ΟΑΕΔ – Μακροχρόνια άνεργοι: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 400 ευρώ

Petite Perle 300×250

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την νέα πλατφόρμα του ΟΑΕΔ που θα επισκεφτούν οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υποβολή των αιτήσεων ώστε να δοθούν και εντός του μήνα τα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση όσοι από τους 155.000 άνεργους μπουν στην νέα πλατφόρμα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ή να βάλουν εκ νέου τα στοιχεία τους θα χρειαστούν τα συμπληρώσουν τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του Οργανισμού, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, είναι ακόμη άνεργοι και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως εξής :

-Για όσους ανέργους που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμέτοχη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.

-Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

-Για όσους ανέργους δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός της ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ