Επί ποδός η ΕΛΑΣ και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κινήσεις χριστιανικών σωματείων

Petite Perle 300×250

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ αλλά και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με αφορμή το κάλεσμα που γίνεται από χριστιανικά σωματεία για να ανοίξουν οι εκκλησίες παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα Χριστιανικά σωματεία μαζεύουν υπογραφές σε διαδικτυακή πλατφόρμα, ζητώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες το βράδυ της Ανάστασης, κάτι που έχει κινητοποιήσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρουν τα ίχνη τους.

Η αστυνομία θα κάνει περιπολίες το βράδυ της Ανάστασης σε ναούς ακόμα και με πολιτικά ενώ στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα κι ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών που δεν θυμίζει τίποτα αυτές που έχουμε ζήσει πιο παλιά. Ευχαριστούμε αυτούς που θα ζήσουν το Πάσχα εναρμονισμένοι με τους νόμους. Ένας στους δέκα δηλώνουν εμμέσως ότι θα ζήσουν το Πάσχα πέρα από τα όρια και είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα. Λες και δεν θα τους φτάσει ο ιός, λες και δεν μπορούμε να φάμε τη μαγειρίτσα με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Να θυμίσω ότι τις ημέρες του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το κάλεσμα έχει τίτλο «Ζητούμε Ανάσταση στους Ναούς μας – Ο Ιερός Ναός είναι το Σπίτι μας».

«Γιατί έκλεισαν τα Σπίτια μας, οι Ιεροί Ναοί; Γιατί να μην εφαρμοστούν και στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα που εφαρμόζονται στις Τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων; Πώς νοείται στην Ελλάδα να ισχύει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία των Ναών με τη συμμετοχή των πιστών; Ζητούμε να κάνουμε Ανάσταση με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς, τα Σπίτια μας!» αναφέρουν τα Χριστιανικά Σωματεία.

Με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ