Ρέθυμνο: Τηλεδιάσκεψη Γ. Κεφαλογιάννη με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τους υγειονομικούς φορείς του Ρεθύμνου

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τη λειτουργία και την επάρκεια των δομών υγείας του νομού εν μέσω της πανδημίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Κατά την τηλεδιάσκεψη - στην οποία συμμετείχαν η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), Λένα Μπορμπουδάκη, ο υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Λευτέρης Μαρκάκης, ο περιφερειακός συντονιστής ΠΦΥ Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Χλίβερος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Στεφανάκης - ο υφυπουργός ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν, ο καθένας από τον τομέα ευθύνης του, για την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας του νομού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για τις θυσίες και τον αυτοπεριορισμό των Ελλήνων σε συνδυασμό με την έγκαιρη λήψη μέτρων και τον σπουδαίο αγώνα του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων που: «…κατατάσσει τη χώρας μας ως ένα παγκόσμιο θετικό παράδειγμα, γεγονός που αποτυπώνεται σε κάθε δείκτη και αναγνωρίζεται διαρκώς. Σε τοπικό επίπεδο, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία τόσο με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όσο και με τις δομές τις Πρωτοβάθμιας Υγείας, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορούν οι Ρεθεμνιώτες να αισθάνονται ασφαλής με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».

Στο έργο και το σχέδιο δράσης που έχει αναπτύξει η ΥΠΕ για την αντιμετώπισης της πανδημίας αναφέρθηκε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ επισημαίνοντας παράλληλα την μέχρι σήμερα σημαντική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό. Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ, Δημήτρης Αγαπίου, αναφέρθηκε στο έργο που καταβάλει η 7η ΥΠΕ στην ενίσχυση όλων των δομών υγείας του Ρεθύμνου, υπογραμμίζοντας: «…τη σκληρή προσπάθεια η οποία καταβάλλεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ενίσχυση των δομών υγείας στο Ρέθυμνο».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον περιφερειακό συντονιστή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ρεθύμνου, αναγνωρίζοντας πως μέχρι σήμερα έχει γίνει εξαιρετική δουλεία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που αποτυπώθηκε και στη διαχείριση του θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας που καταβάλει το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναφέρθηκε ο διοικητής του, Λευτέρης Μαρκάκης, επισημαίνοντας πως: «… η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αποδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά ότι το Νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται ψηλά στο σχεδιασμό της με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας προς τους συμπολίτες μας». Ο περιφερειακός συντονιστής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Χλίβερος, ανέδειξε τα θέματα της ΠΦΥ, υποστηρίζοντας ότι: «Από τη πρώτη στιγμή υπάρχει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προσαρμόστηκε στις ιδιαιτερότητες της κάθε δομής, δοκιμάστηκε στην πράξη και πέτυχε.

Η εκπαίδευση του προσωπικού των ΚΥ του νομού, καθώς και η επάρκεια των απαιτούμενων υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρίσκεται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο». Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Στεφανάκης, υποστήριξε πως: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί μια καλή ευκαιρία να εστιάσουμε στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη μετέπειτα εποχή, καθώς σήμερα διακρίνεται ένα έλλειμμα σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς. Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου πρέπει να στελεχωθεί, ενώ παράλληλα, υπάρχει η ανάγκη το υπάρχων ισχυρό ιατρικό δυναμικό που υπηρετεί τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα στο Ρέθυμνο να ενταχθεί συντονισμένα σε ένα ενιαίο σχέδιο λειτουργίας».

Την δέσμευση του να σταθεί αρωγός στην επίλυση κάθε ζητήματος που αφορά την ομαλή λειτουργία όλων των δομών υγείας του Ρεθύμνου επανέλαβε ο κ. Κεφαλογιάννης ο οποίος όπως ανέφερε, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, όσο και με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση όλων των δομών υγείας του νομού.

Παράλληλα, διαπίστωσε αναφορικά με το Νοσοκομείο Ρεθύμνου ότι: «Ο αυξημένος, σε σχέση με πέρσι, προϋπολογισμός εκτελείται ομαλά, υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού, ενώ επιπρόσθετα διενεργείτε μια συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων στελέχωσης του Ιδρύματος». Κλείνοντας, εξέφρασε για άλλη μια φορά την ικανοποίηση του για την αρίστη συνεργασία και ταύτιση απόψεων ανάμεσα στους υγειονομικούς φορείς του νομού, γεγονός που αποτελεί όπως είπε: «…μια ευκαιρία να προχωρήσουμε σε κάποιες παρεμβάσεις συλλογικά».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ