Αρχές Αυγούστου η επανέναρξη του Champions League

Petite Perle 300×250

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη θα καθορίσει και τον χρόνο της επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η UEFA έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για το restart καθώς αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το επικρατέστερο πλάνο για το Champions League (και όχι μόνο).

Η κορυφαία διοργάνωση έχει σταματήσει στη φάση των «16», καθώς εκκρεμούν τέσσερις ρεβάνς: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους-Λυών, Μπάγερν-Τσέλσι και Μπαρτσελόνα-Νάπολι, ενώ ήδη έχουν κλείσει θέση για την οχτάδα οι: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Παρί και Αταλάντα.

Ο σχεδιασμός της UEFA περιλαμβάνει -κορονοϊού επιτρέποντος- επανέναρξη των αγώνων το διήμερο 7-8 Αυγούστου, όταν πια θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των ομάδων στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Σε αυτές τις ημερομηνίες θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί της φάσης των «16» και θα ακολουθήσουν αγώνες ανά τρεις ημέρες μέχρι τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης (;) στις 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «8» θα γίνουν 11-12 Αυγούστου και 14-15 Αυγούστου οι ρεβάνς και η ημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί 18-19 και 21-22 Αυγούστου. Σημειωτέον ότι η φάση των ομίλων του Champions League της περιόδου 2020-21 δεν πρόκειται να αρχίσει πριν από τις 20 Οκτωβρίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ