Σ.Τσιόδρας: Τα μέτρα θα χαλαρώσουν σταδιακά και με προσοχή

Petite Perle 300×250

Όσον αφορά στην εικόνα της χώρας ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι 'Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά. Οφείλεται στα μέτρα και στην υπευθυνότητα όλων. Μας δίνει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και προσεκτικά, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Θα προσαρμόζουμε τα μέτρα ανάλογα με την ένταση της πανδημίας. Γι' αυτό είναι σημαντική η επιδημιολογική απεικόνιση για τα μέτρα που θα λαμβάνονται.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ελεγχόμενη χαλάρωση των μέτρων. Σχετικά με τα σχολεία, η επιτροπή θα εισηγηθεί με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

Καθοριστική στην επόμενη φάση θα είναι από όλους η επιτήρηση της υγείας μας και η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στη χρήση κλιματιστικού, ο κ.Τσιόδρας σημείωσε πως: «Kαλό είναι να αποφεύγεται η ανακύκλωση του αέρα, καλύτερα με ανοιχτά παράθυρα ειδικά αν έχουμε κρούσμα στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό και μας απασχολεί η χρήση κλιματιστικού, θα δούμε αν θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ειδικά για κλειστούς χώρους όσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ