Προσχολική αγωγή: 31 νέες αίθουσες για 500 παιδιά στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή Ηρακλείου προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος της προσχολικής αγωγής για τα τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από τη νέα σχολική χρονιά. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση απο τις «Κτιριακές Υποδομές» για τον χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης των σύγχρονων λυόμενων αιθουσών που θα τοποθετηθούν στα καθορισμένα σημεία.

Η ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει την εύρεση κατάλληλων χώρων, έχει προτείνει μέχρι σήμερα οκτώ σημεία απο τα οποία, δυο έχουν κριθεί ακατάλληλα. Για τα υπόλοιπα έξι όμως τηρούνται ολες οι προδιαγραφές.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 31 αίθουσες και σε αυτές θα φιλοξενηθούν 500 παιδιά του δήμου Ηρακλείου, που δεν είναι εφικτό να φοιτήσουν σε κάποιο παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, λόγω αυξημένου αριθμού παιδιών. Η όλη διαδικασία είχε προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, μετά όμως το ξέσπασμα την πανδημίας του κορωνοϊού, «πάγωσε».

Για τα εξι σημεία που έχουν κριθεί κατάλληλα η δημοτική αρχή είναι έτοιμη απο την πλευρά της, για την παροχή ρεύματος, νερού και αποχετευτικού δικτύου, ενώ η αναζήτηση για την εύρεση δυο ακόμα κατάλληλων χώρων συνεχίζεται.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ