ΑΝΑΦΟΡΑ βουλευτών του ΚΚΕ της επιστολής των Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης με τα αιτήματά τους

Petite Perle 300×250

Για μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης των επιχειρήσεών τους.

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών

Οι Βουλευτές Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή των Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης με τα αιτήματά τους για μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης των επιχειρήσεών τους.

Αθήνα 23/4/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ:

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Ι. Πλακιωτάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Κ. Αυγενάκης Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

ΚΟΙΝ: ΠΟΕΠΠΠ ΓΣΕΒΕΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 17/04/2020

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο κλάδος μας όπως και οι περισσότεροι εκπέμπουμε SOS! H πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει επιφέρει ο φονικός ιός COVID-19 έχει ως αποτέλεσμα, πέρα από τα θέματα υγείας, την οικονομική εξαθλίωση των επαγγελματιών πρακτόρων. Χωρίς απολύτως κανένα εισόδημα, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για αναστολή της επαγγελματικής μας δραστηριότητας επ' αόριστο, αντιμετωπίζουμε πλέον μια πραγματικότητα όπου η κάλυψη των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων δεν είναι εφικτή!

Ο κλάδος μας συνεισφέρει τα μέγιστα στο κράτος τόσο σε ασφαλιστικές εισφορές όσο και στην απόδοση φόρων παρά την υπερφορολόγηση που υφιστάμεθα και παρόλα αυτά ανταποκρινόμαστε με συνέπεια σε όλα. Ο κλάδος μας αποτελείται από 5000 πράκτορες (οικογενειακές επιχειρήσεις) και άλλους τόσους υπαλλήλους που απασχολούμε στα πρακτορεία μας! Όλα αυτά χωρίς την βοήθεια του κράτους απειλούνται να μην υπάρχουν την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν είναι αρκετά υπό τις παρούσες συνθήκες. Σας καλούμε λοιπόν να σταθείτε στο πλάι μας και να προωθήσετε στα αρμόδια υπουργεία αλλά και στον πρωθυπουργό της χώρας τα αιτήματα μας.

1) Για τις φορολογικές δηλώσεις που θα κληθούμε να καταθέσουμε μετά το Πάσχα για τη χρήση οικονομικού έτους 2019 ζητάμε να μην υπάρξει προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, λόγω της πανδημίας, και η περσινή προκαταβολή να συμψηφιστεί με το φόρο που θα προκύψει.

2) Μείωση φορολογίας κάτω του 20% και για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου επανέλθει η κανονικότητα.

3) Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων μας δεδομένου ότι θα γίνει υπό το καθεστώς μέτρων ασφαλείας, ζητάμε την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών μας.

4) Επιδότηση εργασίας με το άνοιγμα των επιχειρήσεων μας (μέρος του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων μας). Η συγκεκριμένη επιδότηση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις μας να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό των καταστημάτων μας σε μία κανονική σχέση εργασίας χωρίς να γίνεται χρήση της εκ περιτροπής εργασίας όπου αυτή προβλέπεται.

5) Να συνεχιστεί η επιδότηση επαγγελματικού ενοικίου κατά 40% μέχρι το τέλους του 2020 με τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

6) Απαλοιφή και συμψηφισμός (για όσους ήδη έχουν πληρώσει) όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των καταστημάτων μας για όλη τη διάρκεια που παραμένουμε κλειστά κατόπιν εντολής κυβερνήσεως.

7) Προστασία της επαγγελματικής στέγης μέχρι να επιστρέψουμε στη κανονικότητα.

8) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

Ένα μεγάλο βήμα το έκανε η κυβέρνηση δείχνοντας αξιοζήλευτη ψυχραιμία και παίρνοντας άμεσα τα μέτρα που όλοι ξέρουμε για το περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η οικονομική βοήθεια που θα δώσει στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Ελπίζουμε να σας βρούμε αρωγούς στο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Σας ευχόμαστε καλή υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας.

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ