Ερευνα-ΣΟΚ: Κατάθλιψη λόγω κορωνοϊου ένας στους δέκα ποδοσφαιριστές!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας από την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμστερνταμ σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στους ποδοσφαιριστές.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας στους δέκα ποδοσφαιριστές δήλωσε πως εμφάνισε ή εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ως συνέπεια του εγκλεισμού, της αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας ακόμη και της παύσης πληρωμών σε αρκετές περιπτώσεις.

COSMOS PHARMACY

Στην έρευνα της FIFPro, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 Μαρτίου ως τις 14 Απριλίου, συμμετείχαν 1.134 άνδρες ποδοσφαιριστές και 468 γυναίκες, που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Νότιας Αφρικής και των ΗΠΑ.

Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 22% των γυναικών και το 13% των ανδρών, ανέφεραν συμπτώματα συμβατά με τη διάγνωση για κατάθλιψη.Παράλληλα, το 18% των παικτριών και το 16% των ποδοσφαιριστών μίλησε για μια κατάσταση «γενικευμένου άγχους» και ανασφάλειας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ