"Φουλάρουν" πετρέλαιο για τον ερχόμενο…χειμώνα

Petite Perle 300×250

Τα νοικοκυριά και στην Κρήτη αγοράζουν σε τιμή… ευκαιρίας μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης

Η υψηλή ζήτηση που παρουσιάζει η αγορά πετρελαίου θέρμανσης κρατά … ζεστές τις τσέπες των πρατηριούχων υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο!

Αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουν κέρδη: Ίσα που καταφέρνουν και ισορροπούν τα έσοδα από τα έξοδα και δεν μπαίνουν… μέσα!

Τα νοικοκυριά αγοράζουν σε τιμή… ευκαιρίας μεγάλες ποσότητες από το παχύρρευστο θερμαντικό υγρό, για τον… επόμενο χειμώνα! Πού θα ξαναβρούν τέτοια ευκαιρία; Η μέση τιμή στο Ηράκλειο έχει διαμορφωθεί στα 0,86 λεπτά – 0,87 λεπτά το λίτρο. Κι αν κάποιος έχει και εκπτωτική κάρτα, σαν κι εκείνη που προσφέρει εταιρεία πετρελαιοειδών τότε μπορεί να πληρώσει και πέντε με έξι λεπτά λιγότερα ( 0,81-0,82 λεπτά συνολικά).

"Από το 2000 έχουν να δουν οι καταναλωτές τέτοιες τιμές, όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ήταν πολύ χαμηλά" επισημαίνει στο Cretalive ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών νομού Ηρακλείου κ. Λυκούργος Σαμόλης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης… σώζει την παρτίδα, γιατί εάν οι πρατηριούχοι περίμεναν να ζήσουν από την βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, θα είχαν βάλει προ πολλού λουκέτο.

Υπολογίζεται ότι η κίνηση είναι μειωμένη έως και 90% στα βενζινάδικα εντός της πόλης – σε επίπεδο νομού η πτώση αγγίζει το 80%.

Η βενζίνη είναι 30-32 λεπτά πιο κάτω σε σχέση με το προ κορωνοϊού διάστημα, ήτοι η τιμή της κυμαίνεται στο 1,37 – 1,38 το λίτρο.

Αντίστοιχα, το πετρέλαιο κίνησης κοστίζει 1,17 – 1,18.

CRETALIVE

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ