Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Πέτσα για την ομιλία Τσίπρα

Petite Perle 300×250

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική σύγκρουση για την τηλεκατάρτισητων επιστημόνων, το λεγόμενο Σκοιλ Ελικικου.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι: «Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης δεν ικανοποιήθηκε από τα άρρητα ρήματα αντί απαντήσεων του κ. Γεράπετρίτη στη Βουλή και έδωσε εντολή στον αναλώσιμο κ. Πέτσα να απαντήσει και αυτός, με ύβρεις οπως συνηθίζει, στον κ. Τσίπρα.»

Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι:

«Θα τους συμβουλεύαμε να τα βρουν τουλάχιστον μεταξύ τους και να έχουν μία κοινή γραμμή. Και αν θέλουν στα αλήθεια να βγάλουν τον αρχηγό τους απο τη δύσκολη θέση, ας απαντήσουν έστω αυτοί: Μόνος του έστησε την δουλειά με τα 7 ΚΕΚ ο κ. Βρούτσης ή με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου;»

Η δήλωση Πέτσα

Προηγουμένως, ο Στέλιος Πέτσας είχε κάνει την εξής σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή:

«Η σημερινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Βουλή μόνο θλίψη προκαλεί. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Ελλάδα, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πανδημία, είναι κρίμα να είναι τόσο μικρός ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.»

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι:

«Με φρασεολογία που δεν αρμόζει στη Βουλή, ούτε στο θεσμικό του ρόλο, ο κ. Τσίπρας  προσβάλλει ευθέως τον Ελληνικό λαό και υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες ότι ακόμη και το κοστούμι του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλο».

Τι είχε πει ο Τσίπρας

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει μεταξύ άλλων σχετικά με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων:

«Ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ιδίως αν σήμερα κιόλας ο λαλίστατος κύριος Βρούτσης δεν τολμήσει να απαντήσει στο ερώτημα. Αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός ή το έφτιαξε εν γνώση ή και κατ εντολήν του Μαξίμου. […] Και η απάντηση αυτή μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά : Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απόδειξη συνενοχής».

Η γραμμή Τσίπρα

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι:

  1. Η περίοδος του ήπιου κλίματος έχει λήξει. Η σημερινή ήταν η πιο οξεία ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

«Κάνετε λοιπόν μεγάλο λάθος, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεσή μας να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως αδυναμία ή – ακόμη χειρότερα – ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα», είπε χαρακτηριστικά.

  1. Χαρακτηρίζει την υπόθεση της τηλεκατάρτισης σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο οποίο εμπλέκεται το σύστημα εξουσίας, και όχι απλώς έναν πολύ κακό κυβερνητικό χειρισμό. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Αυτή η μεταδημοκρατίκη ή θα έλεγε κανείς μεταδημοσιογραφική συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, όπως διαπιστώσατε τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν αρκετή για για να συγκαλύψει ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κος Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια Των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.»
  2. Θεωρεί υπεύθυνο της υπόθεσης τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ιδίως αν σήμερα κιόλας ο λαλίστατος κύριος Βρούτσης δεν τολμήσει να απαντήσει στο ερώτημα. Αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός ή το έφτιαξε εν γνώση ή και κατ εντολήν του Μαξίμου. […] Και η απάντηση αυτή μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά : Αποπέμποντας τον κο Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απόδειξη συνενοχής.»

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα ξαναφέρει το ζήτημα στη Βουλή μέχρι να απαντήσει ο πρωθυπουργός

Για την ύφεση

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή, ενώ αφήνουν ακάλυπτους τους αδύναμους οικονομικά κι ευνοούν τους ισχυρούς του χρήματος. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι:

«Η ύφεση που έρχεται, η ύφεση που είναι ήδη εδώ, το μέγεθός της και η ορμή της δεν είναι νομοτέλεια. Είναι έργο Μητσοτάκη.Είναι αποτέλεσμα της αδράνειας, της αμηχανίας, της έλλειψης πρωτοβουλιών. Στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη. [..] Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους της ολιγαρχίας.»

Πηγή : Cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ