Κωστής Χατζηδάκης: Οριζόντιο χαράτσι σε όλες τις πλαστικές σακούλες

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως θα μπει τέλος σε όλες τις πλαστικές σακούλες. Όπως δήλωσε πριν από λίγο οριζόντιο χαράτσι σε όλες τις πλαστικές σακούλες, που πια αποκτούν μαζικά περιβαλλοντικό τέλος, έρχεται άμεσα με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η νέα ρύθμιση που θα παρουσιαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες επεκτείνει την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους οριζόντια σε όλες τις πλαστικές σακούλες.

Η ρύθμιση γίνεται στοχευμένα για να εμποδιστεί η μικρή απόδοση του περιβαλλοντικού τέλους από τότε που τα super market λάνσαραν τις δικές τους, «χοντρές» πλαστικές σακούλες οι οποίες όμως δεν έχουν περιβαλλοντικό τέλος με αποτέλεσμα όλο το κέρδος να εισπράττεται από τα super market.

Όπως τόνισε αυτό θα συμβεί «για να μην γίνεται αυτό που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να προωθούν συγκεκριμένες σακούλες και να μην αποδίδουν το τέλος».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...