Αλιφιεράκης: Πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν – Τα μέτρα δεν είναι λειτουργικά

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , Μανώλης Αλιφιεράκης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Κρήτης, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι επιχειρηματικοί φορείς της Κρήτης προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιφιεράκη, οι επιχειρηματικοί  φορείς του νησιού ζητάνε πραγματικά μέτρα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διευκόλυνση της κατάστασης που έχει επέλθει από την επιδημία. «Κάποια μέτρα, έχουν ήδη παρθεί από την Κυβέρνηση», τονίζει ο ίδιος, «ωστόσο είναι ανεπαρκή και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ληφθεί υπόψη κάποιοι παράμετροι».

Ο κ. Αλιφιεράκης με φόντο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία της οικονομίας και των επιχειρήσεων, είπε ότι «δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και υπάρχουν πολλά πράγματα για να ληφθούν υπόψη. Δεν ξέρω αν όλοι μπορούν να λειτουργήσουν με βάση αυτούς τους κανόνες», σημείωσε. «Είναι σε θεωρητικό επίπεδο και δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στη πραγματικότητα. Δημιουργείται ένας άνισος ανταγωνισμός και  κάποια καταστήματα δεν μπορούν να ανοίξουν καθόλου».

«Η κυβέρνηση ξεκινάει με ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα μέτρων για να εξασφαλίσει την υγιεινή των καταναλωτών και των εργαζόμενων, αλλά αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να είναι λειτουργικό» τονίζει ο κ. Αλιφιεράκης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Αλιφιεράκης, «πολλές επιχειρήσεις στη Κρήτη, έχουν ήδη αποφασίσει να μη συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ακόμα και πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των υπουργείων για τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν».

«Μαζί με την σταδιακή άρση των μέτρων», σύμφωνα με τον κ. Αλιφιεράκη, «περίμεναν  και ένα πακέτο ενίσχυσης, στήριξης της πραγματικής οικονομίας, κάτι το οποίο δεν ήρθε ποτέ».

«Όσο πιο νωρίς στηριχθεί η οικονομία, τόσο το καλύτερο έτσι ώστε να μη μπούμε σε μια βαθύτερη ύφεση», ανέφερε.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση, όπως και σε άλλες χώρες, σε ένα 8% του ΑΕΠ το οποίο θα κλείσει κάποιες πληγές. «Τα 800 ευρώ δεν φτάνουν , δεν είναι η λύση», κατέληξε.

Creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ