Αναμόρφωση προϋπολογισμού λόγω covid-19 στο Δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη δια περιφοράς συνεδρίαση του, την περασμένη Δευτέρα, ενέκρινε το 6ο σχέδιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2020, και λόγω πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο στην κατανομή που έκανε για την οχύρωση των Δήμων για απολυμάνσεις, αντισηπτικά, μάσκες κ.α διέθεσε το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ. Ο Δήμος έκανε την κατανομή των ποσών με ορθολογισμό για αυτό και έχει εφοδιαστεί με όλα τα μέσα για την προστασία των υπαλλήλων χωρίς να αντιμετωπίζει ελλείψεις. Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε αναλυτικά στοιχεία από όλους τους Δήμους , διότι με την αιτιολογία του κατ΄επείγοντος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτά τα ποσά κάποιοι προσπάθησαν να τα χρησιμοποιήσουν για άλλες ανάγκες.

Η αναμόρφωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία δεν ψήφισε ο κ. Χουστουλάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το λόγο ότι ο προϋπολογισμός όπως και κάθε αναμόρφωση του είναι βαθιά αντιλαϊκός, εξυπηρετεί συμφέροντα πολύ διαφορετικά από αυτά που έχει ανάγκη η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών και έτσι είναι υποχρεωμένοι να καταψηφίσουν. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά θέματα, όπως δαπάνες αντιμετώπισης και πρόληψης του Covid- 19, που αν ερχόντουσαν ως μεμονωμένα θα τα υπερψήφιζε.

Κατόπιν της αναμόρφωση το αποθεματικό μειώνεται κατά 75.068,40€ και διαμορφώνεται σε 36.478,30 €, κάτω από το όριο του 5%.

Ολόκληρη η απόφαση εδώ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ