Διοικητικοί Δικαστές: Δεν μπορεί να μετακυλίεται η ευθύνη για λήψη μέτρων στον κάθε πολίτη

Petite Perle 300×250

Ζητούν την έκδοση συμπληρωματικής ΚΥΑ με επιπλέον μέτρα, επισημαίνοντας σειρά ζητημάτων στα δικαστήρια

Ηχαλάρωση των μέτρων και οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβερνήσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για μετακύλιση της ευθύνης του κράτους για την προστασία των πολιτών του, στους ίδιους τους πολίτες.

Μεταξύ όσων αναφέρει η ανακοίνωση, οι διοικητικοί δικαστές ζητούν την έκδοση συμπληρωματικής ΚΥΑ με επιπλέον μέτρα, επισημαίνοντας σειρά ζητημάτων στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση

«Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, ιδίως σε χώρους μεγάλου συγχρωτισμού, όπως τα δικαστήρια. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών παρατηρεί ότι προς το παρόν πολύ λίγα έχουν λάβει χώρα προς την κατεύθυνση αυτήν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αποφάνθηκε για τη μερική έστω επαναλειτουργία των διοικητικών δικαστηρίων, χωρίς να λάβει σοβαρά μέτρα προστασίας δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, επικαλείται τώρα την ατομική ευθύνη. 

Δεν νοείται, όμως, μετακύλιση της κρατικής υποχρέωσης για λήψη γενικών μέτρων προστασίας στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, ο οποίος υποχρεούται μεν να λαμβάνει μέτρα προστασίας του εαυτού του, αλλά δεν μπορεί να ευθύνεται για τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις για τις οποίες υπεύθυνοι είναι άλλοι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ