Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι θα ισχύσει για τους μαθητές με χρόνιες παθήσεις

Petite Perle 300×250

Με μια απλή δήλωση γονέα θα μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως από το Υπουργείο Υγείας. Όπως ανέφερε, στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ενώ στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.

Ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών ορίζεται η 15η Ιουνίου 2020 για τα Γενικά Λύκεια και η 16η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Τι θα γίνει όμως με τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά με χρόνιες παθήσεις;

Το θέμα είχε θέσει σε επιστολή της η Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Η Ένωση σημείωνε την ανάγκη για λήψη μέτρων για τους μαθητές με χρόνιες παθήσεις αλλά και τις οικογένειές τους, τονόζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις απουσίες των παιδιών αυτών ή να αξιοποιηθεί η τηλεκπαίδευση για αυτές τις περιπτώσεις. 

Σε αυτό το μήκος κύματος φαίνεται πως κινείται η Κυβέρνηση. Οι γονείς των παιδιών με χρόνιες παθήσεις, όπως για παράδειγμα ο Σακχαρώδης Διαβήτης τ. 1, θα μπορούν με μια απλή δήλωση να τα κρατούν στο σπίτι. Οι απουσίες τους δεν θα προσμετρώνται, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα διαδικτυακά.

Αντίστοιχη δυνατότητα θα δίνεται και για παιδιά που διαμένουν με άλλα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως ασθενείς ή ηλικιωμένους. Έτσι, τα παιδιά αυτά θα μπορούν να μην πηγαίνουν στο σχολείο με δήλωση γονέα. 

Τι θα γίνει σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο;

Το πρωτόκολλο αντίδρασης στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο επεξεργάζεται ειδική υποεπιτροπή στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Η ιχνηλάτηση θα πραγματοποιείται αλλά θα υπάρχει ειδική διαβάθμιση ανάλογα με τη διασπορά του ιού, βάσει της οποίας θα αποφασίζεται και αν θα κλείνει τάξη ή σχολείο.

Πάντως, τέλη Μαΐου αναμένεται να επανεξεταστεί και το θέμα επιστροφής των μαθητών του Δημοτικού στα σχολεία.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ