Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια – Τι ισχύει για άθληση σε ανοιχτούς χώρους

Petite Perle 300×250

Άρση μέτρων και απαγόρευσης κυκλοφορίας: Η επαναλειτουργία για γυμναστήρια δεν είναι από τα πρώτα μέτρα στη λίστα της νέας κανονικότητας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων είναι στο 7ο στάδιο του σχεδίου για άρση των μέτρων.

Όσοι θέλουν να επιστέψουν στα γυμναστήρια και να αθλούνται θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 7ο και τελευταίο στάδιο. Περί τα μέσα Ιουνίου όταν και προβλέπεται η επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους και στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, το πρώτο στάδιο που τοποθετείται στις 4 Μαΐου επανεκκινούν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου (βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ).

Οι κωδικοί που επανεκκινούν είναι οι 4741, 4742, 4761, 4762, 4764, 4776, 7120, 9602. Επίσης επανεκκινούν οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Επανέρχονται στην εργασία τους συνολικά 68.528 εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τους 690.000 που είχε ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων τους (ποσοστό 10%) και επαναλειτουργούν 26.167 επιχειρήσεις από το σύνολο των περίπου 260.000 (ποσοστό 10%).

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα 28 Απριλίου 2020 παρουσίασε τα Στάδια Επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Η χώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη για την σύγχρονη ιστορία κρίση.

Με πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών πετύχαμε ενωμένοι οι Έλληνες τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, την ασφάλεια του πληθυσμού, την αντοχή του υγειονομικού συστήματος και τη διασφάλιση του κοινωνικού ιστού. Οι αποφάσεις ελήφθησαν γρήγορα και αποφασιστικά.

Διασφαλίσαμε την επάρκεια και την απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών σε είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικών προϊόντων, ενέργειας, ηλεκτρονικών ειδών και σε κάθε είδος απαραίτητο για την καθημερινότητα μας. Πετύχαμε εκεί, που άλλες χώρες δυσκολεύτηκαν. Αποκτήσαμε εμπειρία μας από την εφαρμογή μέτρων σε επιχειρήσεις που συνέχισαν να λειτουργούν ενώ οι περισσότεροι κλάδοι είχαν κλείσει και αξιοποιούμε τα θετικά αποτελέσματα για τον σχεδιασμό της επανεκκίνησης.

Με μέτρα όπως:

• Την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας και τους κανόνες ασφαλείας-κρατήσαμε την αγορά σταθερή χωρίς αναταράξεις.
• Με την στήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας-επιλύσαμε τεχνικά θέματα που διατήρησαν την ροη των προϊόντων σταθερή.
• Με την στήριξη της βιομηχανίας, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια, εξασφαλίσαμε εγχώρια παραγωγή σε έιδη πρώτης ανάγκης .
• Με την αναβάθμιση του 1520 ως τηλεφωνική υποστήριξης των επιχειρήσεων και καταναλωτών – εγγυηθήκαμε την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών.
• Με την καταγραφή των αποθεμάτων του υγειονομικού υλικού και τροφίμων είχαμε την απεικόνιση της αγοράς σε επάρκεια αγαθών.
• Με τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια, προστατεύσαμε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών.

Τα Στάδια Επανεκκίνησης

Από τις 4 Μαΐου και σε 7 ημερολογιακά στάδια, επανεκκινούμε την εμπορική δραστηριότητα και την παροχή υπηρεσιών της χώρας.
Ως εκ τούτου, θα σας παρουσιάζω αναλυτικά τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων για την έναρξη στις 4 Μαΐου οι οποίοι θα επαναξιολογούνται από την επιτροπή των επιδημιολόγων – λοιμοξιολόγων και της πολιτικής προστασίας και αναλόγως θα προσαρμόζονται.

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συμπολίτες

Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε.

Είναι αλήθεια ότι στις 4 Μαΐου δεν θα γυρίσουμε αυτόματα στην κανονικότητα που είχαμε συνηθίσει προ κρίσης. Μοιραζόμαστε όλοι μας την ίδια ευθύνη, και είναι γεγονός ότι όσο πειθαρχούμε καλύτερα, όσο τηρούμε πιστά τις οδηγίες , τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει η οικονομία μας να επιταχύνει ξανά.

Το σχέδιο μας είναι σωστά μελετημένο. Όσο πειθαρχημένα μείναμε σπίτι μας, τόσο πειθαρχημένα πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα της ευθύνης, να βγούμε και να προχωρήσουμε με σταθερά και μελετημένα βήματα προς την επανεκκίνηση.

Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και έχουμε αποδείξει εμείς οι έλληνες, ότι τις δύσκολες στιγμές ενωμένοι, πάντα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Από τις 4 Μαΐου ξεκινάμε πάλι, θα απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για την προστασία πρωτίστως της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα με απόλυτη κοινωνική ευαισθησία να οδηγήσει την πατρίδα μας πίσω στην τροχιά της ανάπτυξης.

Είμαστε έτοιμοι και εξαρτάται από όλες και όλους μας, να αποτελέσει η επόμενη μέρα μια ακόμη απόδειξη της δύναμης μας και ένα παράδειγμα μιας κοινωνίας που ξέρει να κερδίζει τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε!»


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ