ΕΛΑΣ: Προσοχή σε fake email που διακινείται ως «επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας»

Τελευταία Ενημέρωση:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω email με σκοπό την παραπλάνηση πολιτών

Η Ελληνική Αστυνομία παρείχε ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που διακινείται ως δήθεν επιστολή της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε σήμερα (30-04-2020) ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...