Κρήτη: «Το 25 με 30% των παιδικών Σταθμών δεν θα ανοίξουν ούτε το Σεπτέμβριο»

Petite Perle 300×250

Τι θα γίνει με τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς αναρωτιούνται ακόμα ιδιοκτήτες των δομών στην Κρήτη, αφού οι ανακοινώσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έγιναν χθες από αυτές όμως εξαιρέθηκαν οι παιδικοί σταθμοί.

«Δεν έχουμε ακούσει ούτε μία λέξη για τους παιδικούς σταθμούς, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που έχουν αφήσει απ' έξω αυτόν τον κλάδο που μην ξεχνάμε ότι είναι στήριγμα για τους εργαζόμενους γονείς», ανέφερε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών κ. Γιώργος Πιντζόπουλος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος οι ιδιοκτήτες των δομών βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τα λειτουργικά έξοδα «τρέχουν». «Αυτό που έχουμε λάβει ως δομές, ως επιχειρήσεις, είναι το απόλυτο τίποτα. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί μας μπήκαν στο «ΕΡΓΑΝΗ» δεν σημαίνει κάτι, τα πάγια έξοδά μας τρέχουν. Ο καθένας από μας στην αρχή του χρόνου έκανε μια επένδυση για όλη τη χρονιά», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Πιντζόπουλο, το πρόγραμμα Voucher του ΕΣΠΑ, που αφορούν το 30% της δυναμικής των παιδιών καλύπτεται κανονικά σε αντίθεση με τράπεζες και ΟΤΑ που έχουν υπογράψει συμβάσεις με παιδικούς σταθμούς για να φοιτούν εκεί τα παιδιά των εργαζομένων τους, και αρνούνται τώρα να εκπληρώσουν τους όρους των συμβάσεων.

Μάλιστα όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ζητήθηκε σε ιδιοκτήτη παιδικού σταθμού να χορηγήσει έγγραφο σε εργαζόμενο τράπεζας, στο οποίο να αναφέρει ότι έγινε τηλεκπαίδευση, προκειμένου να πληρωθεί. «Πρόκειται για απρέπεια. Τράπεζα μας ζήτησε να χορηγήσουμε έγγραφο ότι κάνουμε μάθημα με τηλεδιάσκεψη. Σε ποιον; Σε ένα παιδί 6 ή 12 μηνών; Μας καλούν να πούμε ψέματα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην Κρήτη το 25 με 30% των μικρών δομών δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη», δήλωσε ο κ. Πιντζόπουλος τονίζοντας πως οι παιδικοί σταθμοί με μηδενικές εισροές θα κληθούν όταν ανοίξουν να καλύψουν αυξημένες εκροές.

«Πολλοί συνάδελφοι δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη και είναι λογικό. Κανείς δεν θέλει να συσσωρεύσει επιπλέον χρέη στα ήδη υπάρχοντα», συμπλήρωσε.

«Αυτό που προέχει για όλους σταθμών είναι η ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων» συνέχισε ο κ. Πιντζόπουλος και σημείωσε πως ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών έχει ήδη απευθυνθεί σε ειδικούς για το πως θα μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια στις δομές και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος ανέφερε πως ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας όπου υπάγονται οι δομές, με την υπουργό να αδυνατεί να δώσει απάντηση για το μέλλον των παιδικών σταθμών. «Μας είπε πως περιμένει και εκείνη οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», κατέληξε ο κ. Πιντζόπουλος.

CRETA24.GR


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ