Το ΙΤΕ αναλύει τις μεταλλάξεις του γονιδιώματος του κορωνοϊού

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην ανάλυση όλων των δεδομένων που υπάρχουν από την εξέταση του γονιδιώματος του κορωνοϊού προχωρά το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Μέσα από την ανάλυση όλων των δεδομένων που υπάρχουν το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ουσιαστικά για τις μεταλλάξεις του ιού, για το πως συμπεριφέρεται και πως προσαρμόζεται αλλά και πως αλλάζει η μεταδοτικότητα του.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Δημήτρης Πλεξουσάκης προσθέτοντας μάλιστα πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που υπάρχουν φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ιός δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα.

Παράλληλα ο κ. Πλεξουσάκης αναφέρθηκε και στις δύο εφαρμογές που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Πληροφορικής που αφορούν την παρακολούθηση ασθενών με COVID-19.

«Πρόκειται για δύο εφαρμογές που αφορούν τόσο εκείνους που νοσούν από κορωνοϊό και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όσο και εκείνους που έχουν ηπιότερα συμπτώματα. Με τις δύο αυτές εφαρμογές μπορεί να γίνει παρακολούθηση των ασθενών χωρίς να είναι αναγκαιότητα η μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Με τη χρήση ενός θερμόμετρου και ενός οξύμετρου όλα τα δεδομένα μεταφέρονται σε επαγγελματίες υγείας σε νοσοκομείο αναφοράς γίνεται η επεξεργασία και η ανάλυση αυτών των δεδομένων και γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις από τους γιατρούς.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεξουσάκης.

Όπως πρόσθεσε μάλιστα με τις εφαρμογές αυτές οι ασθενείς δεν είναι ανάγκη να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία για να εξετάζοντε άρα μειώνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης. Για τις συγκεκριμένες εφαρμογές μάλιστα ήδη όπως είπε ο κ Δημήτρης Πλεξουσάκης «έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και τα υπουργεία Υγείας Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβένρησης ώστε αν το κρίνουν σκόπιμο να τεθούν άμεσα σε λειτουργία».

CRETA24.GR

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...