Σε Φαλάσαρνα και Κόλπο Κισάμου: Στα σκαριά επενδύσεις πολλών αστέρων

Petite Perle 300×250

Επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ δρομολογούνται σε όλη τη χώρα, με αιχμή τα Χανιά, με τους Έλληνες ξενοδόχους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, διευρύνοντας την παρουσία τους στο τουριστικό real estate, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο.

Πόλο έλξης των επενδυτών αποτελούν δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Κρήτη, που βλέπουν διαρκώς τις μετοχές τους να ανεβαίνουν ως απόρροια των ισχυρών μεγεθών που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια.

Νέες μονάδες υψηλών προδιαγραφούν που θα αναβαθμίσουν έτι περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο ξενοδοχειακό δυναμικό των Χανίων, ενός από τους παραδοσιακά αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή δρομολογούνται επεκτάσεις υφιστάμενων μονάδων, με την Κάσι Ζελιαλίδου – Βλαζάκη, ιδιοκτήτρια του φερώνυμου τεχνικού γραφείου, να καταγράφει έντονο ενδιαφέρον για ανάπτυξη νέων πολυτελών μονάδων που θα ανανεώσουν τις υποδομές του νησιού.

Πολυτελής διαμονή

Νέα μονάδα υψηλών απαιτήσεων αναπτύσσει και η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «το Μάννα» που παρασκευάζει προϊόντα αρτοποιίας, στα Φαλάσαρνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημιουργία του παραθεριστικού θερέτρου Costa Nopia, από την εταιρεία Cretan Sun and Sea Development, μέλος του κυπριακού ομίλου εταιρειών Λεπτός.

Το επενδυτικό project, ύψους 300 εκατ. ευρώ, προβλέπει την αξιοποίηση μιας έκτασης 1.130 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Κισάμου και την κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας, παραθεριστικών κατοικιών, ενός τουριστικού καταφυγίου σκαφών, αθλητικών εγκαταστάσεων και ενός γηπέδου γκολφ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται πλέον στις στρατηγικές επενδύσεις, καθώς έλαβε πρόσφατα το «πράσινο φως» από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, με την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων να τοποθετείται χρονικά ακόμη και μέσα στο 2020.

Την ίδια στιγμή, δρομολογείται η επέκταση του 4 αστέρων resort Amalthia Beach στην Αγία Μαρίνα, ενώ στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της προχωρά η οικογένεια Παπαδάκη, στην οποία ανήκει το 5άστερο Pilot Beach Resort που βρίσκεται στη Γεωργιούπολη των Χανίων.

Μέσα στο 2020 θα λειτουργήσει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της οικογένειας στην ίδια περιοχή, με την επωνυμία Pilot Amphora Boutique Hotel, σε απόσταση 2 χλμ. από το Pilot Beach Resort και θα διαθέτει 30 δωμάτια και σουίτες.

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και ένα ξενοδοχείο boutique στον Πλάτανο από τον επιχειρηματία Φώτη Γιαννενάκη, ενώ στην επέκταση του Euphoria Resort προχωρά ο όμιλος «Τομές Ακίνητα Α.Ε.», συμφερόντων του επιχειρηματία Μανώλη Μαθιουλάκη, στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, δυναμικότητας 700 κλινών, το οποίο λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο, διαθέτει 165 δίκλινα δωμάτια, 75 junior σουίτες και 47 δίχωρες σουίτες. Τα δωμάτια αναπτύσσονται στην πλειονότητά τους γύρω από την κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, ενώ πολλά από αυτά έχουν και θέα στη θάλασσα. Το 70%, δε, των ισογείων δωματίων διαθέτει sharing pool.

Στα σκαριά βρίσκεται και το επενδυτικό project του Σπύρου Μαρκάτου στο Γεράνι των Χανιών, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη ενός 4 αστέρων ξενοδοχείου, δυναμικότητας 112 δωματίων, ενώ μία ακόμη υψηλών προδιαγραφών μονάδα πρόκειται να προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού, και συγκεκριμένα στο Κολυμπάρι Χανίων, από την οικογένεια Μάρακα, η οποία έχει ήδη παρουσία στον κλάδο, διατηρώντας μία μονάδα στην Αγία Μαρίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ