Σε καραντίνα 14 ημερών το πλήρωμα ιδιωτικού σκάφους που έχει δέσει στο Ενετικό λιμάνι Χανίων

Petite Perle 300×250

Το σκάφος βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, λόγω μηχανικής βλάβης που παρουσίασε.

Σε καραντίνα 14 ημερών βρίσκεται το πλήρωμα ιδιωτικού σκάφους, τύπου γιοτ, το οποίο αγκυροβόλησε στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.Όπως αναφέρει το neakriti.gr, πρόκειται για ένα ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, Βρετανών ιδιοκτητών, με σημαία Ισπανίας και ονομασία «Pi».Στο σκάφος επιβαίνει μόνο το πλήρωμα και συγκεκριμένα, 4 άτομα: Ο Αρμένιος καπετάνιος του, καθώς και δύο γυναίκες και ένας, ακόμη, άνδρας Ρωσικής υπηκοότητας.

Το εν λόγω σκάφος απέπλευσε στις 21 Μαρτίου από τις Μαλδίβες με προορισμό την Τυνησία.

Στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, το πλήρωμα του σκάφους, το οποίο βρισκόταν στο Ακρωτήριο Σπάθα, του Δήμου Πλατανιά, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Λιμεναρχείο Χανίων, ενημερώνοντας του λιμενικούς για την μηχανοηλεκτρολογική βλάβη την οποία αντιμετώπιζε, ζητώντας, ταυτόχρονα, άδεια από το Λιμεναρχείο να προσεγγίσει το Παλιό Λιμάνι των Χανίων, για λόγους ασφαλείας.

Το Λιμεναρχείο Χανίων, επικοινώνησε αμέσως με τον ΕΟΔΥ, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τις Πρεσβείες Ισπανίας, Αρμενίας και Ρωσίας, δίνοντας, τελικά, άδεια στο σκάφος να αγκυροβολήσει στο Παλιό Λιμάνι, πράγμα που συνέβη, περίπου, στις 4:30 νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Σήμερα, Σάββατο, μια γιατρός του ΕΟΔΥ έλεγξε το πλήρωμα του σκάφους και διαπιστώθηκε πως, και τα 4 άτομα, είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, το Λιμεναρχείο Χανίων έλεγξε το 4μελές πλήρωμα, μέσω της συνθήκης Σένγκεν, επιβεβαιώνοντας πως οι 4 άνθρωποι είναι καθ' όλα νόμιμοι.

Από χτες, λοιπόν, και για τις επόμενες 14 ημέρες, το 4μελές πλήρωμα του σκάφους θα βρίσκεται σε καραντίνα, για προληπτικούς λόγους.

Το σκάφος αναμένεται να ελεγχθεί από εξουσιοδοτημένους νηογνώμες από την Ισπανία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, πράγματι, υπάρχει η βλάβη που αναφέρει το πλήρωμα και να διορθωθεί.

Σημειώνεται, πάντως, πως, εάν η βλάβη επιδιορθωθεί το σκάφος μπορεί να αποπλεύσει για τον προορισμό του, όμως εάν δεν έχει επιδιορθωθεί εντός των επόμενων 14 ημερών – όσο, δηλαδή, διαρκεί η καραντίνα, το πλήρωμα μπορεί να βγει από το σκάφος.

Την τροφοδοσία (φαγητό και ποτά) του πληρώματος του σκάφους ανέλαβε τουριστικός πράκτορας των Χανίων, ενώ το Λιμενικό Ταμείο των Χανίων, παραχώρησε ρεύμα στο σκάφος.

πηγή πληροφοριών και φωτογραφίας: neakriti.gr 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ