Ξεκινούν από τις 4 Μαΐου ατομικές προπονήσεις στη Serie A

Petite Perle 300×250

Με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας και σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, σύμφωνα με τις οποίες μόνο στα ατομικά αθλήματα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν προπονήσεις από τις 4 Μαΐου και στα ομαδικά θα έπρεπε οι αθλητές να κάνουν υπομονή έως τις 18/05, από αύριο (4/05) οι ομάδες της Serie A θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τους για ατομικές προπονήσεις των παικτών.

Σύμφωνα με την επιστολή που απεστάλη την Κυριακή (3/05) από το αρμόδιο υπουργείο προς τις τοπικές αρχές, οι ομάδες της Serie A θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν ατομικές προπονήσεις από τη Δευτέρα (4/05), εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ήδη από προχθές (2/05) η Σασουόλο είχε ανακοινώσει ότι θα επέτρεπε στους παίκτες της να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του συλλόγου από τις 4 Μαΐου. 

Η Μπολόνια, με έδρα την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, όπου δόθηκε ειδική άδεια στους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων να παίρνουν μέρος στις προπονήσεις σε ατομική βάση από τις 4 Μαΐου, υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές της θα ξεκινήσουν την Τρίτη (5/05).

Η περιφέρεια της Καμπάνια, που συμπεριλαμβάνει τη Νάπολι, επίσης είπε ότι οι παίκτες μπορούν να αρχίσουν ατομικές προπονήσεις, με την ομάδα του ιταλικού νότου να μην έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

«Οι αθλητές και το προσωπικό, των μεμονομένων κλάδων, όπως κάθε άλλος πολίτης, έχουν την άδεια να προπονούνται ατομικά, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, τουλάχιστον, δύο μέτρων, αλλά και να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης», αναφέρει η επιστολή του υπουργείο εσωτερικών προς τις τοπικές αρχές.

Η Serie A έχει «κατεβάσει ρολά» από τις 9 Μαρτίου και τόσο η λίγκα, όσο και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC) θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν, αν και η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει λάβει οριστική απόφαση ακόμη, για το αν θα δοθεί άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ