Αγνοούν τα μέτρα για μάσκα και αποστάσεις οι Κρητικοί

Petite Perle 300×250

Παραβάσεις και σήμερα στο νησί

Αγνοούν τα μέτρα, που εφαρμόζονται από χθες Δευτέρα μετά και την άρση των περιορισμών αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού, για μάσκα και αποστάσεις οι Κρητικοί.

Όπως έγραψε ήδη το cretalive, μετά την επίσημη πρώτη και την ισχύ των νέων "κανονισμών" και τα πρώτα πρόστιμα που έπεσαν στο νησί,  παραβάσεις είχαμε και σήμερα εως τις 15:00 το μεσημέρι, με τους πολίτες-παραβάτες να επιβαρύνονται με πρόστιμο ύψους 150 ευρω.

Σε τρείς περιπτώσεις συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούν τη μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας  ενώ πέντε ήταν οι πολίτες σε επίπεδο Κρήτης που θέλησαν να κινηθούν εκτός νομού του τόπου κατοικίας και το πλήρωσαν ακριβά!

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:

για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (34) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(27) στην Αττική,
  (4) στην Ήπειρο και
  (3) στην Κρήτη.
 

για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (31) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(12) στην Κεντρική Μακεδονία,
 (8) στην Αττική,
 (5) στην Κρήτη,
 (2) στην Ήπειρο,
 (2) στην Πελοπόννησο,
 (1) στη Θεσσαλία και
 (1) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκε (1) παράβαση και συνελήφθη (1) άτομο.
 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (570) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (548) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

CRETALIVE

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ