Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση διατίμησης της μάσκας

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο θέμα της διατίμησης των μασκών μιας χρήσης επανήλθε, σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέκλεισε την πιθανότητα διατίμησης της προστατευτικής μάσκας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη στην αγορά και ότι οι τιμές σιγά-σιγά πέφτουν.

Όπως ανέφερε ο κ Γεωργιάδης η τιμή για τις μάσκες κυμαίνεται στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ από 40 έως 60 λεπτά και απέδωσε την πρόσκαιρη αύξηση στις τιμές στην αύξηση της τιμής των πρώτων υλών παγκοσμίως.  «Οι τιμές πέφτουν, δεν ανεβαίνουν. Στη Γαλλία που υπήρξε διατίμηση οι απλές μάσκες κοστίζουν 0,95 λεπτά και των πολλαπλών χρήσεων δύο με τρία ευρώ», σημείωσε. 

Μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης για  να εξηγήσει  γιατί το υπουργείο δεν θεωρεί σωστή την επιλογή της διατίμησης ανέφερε ότι  σε περίπτωση διατίμησης υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσουν οι εισαγωγές και η χώρα να ξεμείνει από μάσκες και διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια είναι εντατικοί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...