Τραγικό λάθος από την ΕΡΤ: «Πέθανε» τους Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά – «Συγγνώμη» ζητά η Διοίκηση

Petite Perle 300×250

Σε ένα λάθος που ξεπερνά κάθε προηγούμενο υπέπεσε σήμερα η ΕΡΤ καθώς «πέθανε» τους Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα του ΑΡΧΕΙΟΥ της ΕΡΤ στο Facebook αναρτήθηκαν δύο ειδήσεις περί θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά.

Μάλιστα στις αναρτήσεις γινόταν λόγος και για αφιερώματα που θα επρόκειτο να μεταδοθούν από τη δημόσια τηλεόραση. Οι αναρτήσεις κατέβηκαν από το Facebook, ενώ η διοίκηση ήδη ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια απρέπεια.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενδέχεται υπάλληλος της εταιρείας να δημοσίευσε τα θέματα που είχαν προετοιμαστεί για να αναρτηθούν στην περίπτωση θανάτου του Έλληνα συνθέτη και της ηθοποιού.  Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και να υπήρξε ηλεκτρονική παρέμβαση από τρίτους στο λογαριασμό των social media της ΕΡΤ. Ακολουθεί η ανάρτηση για τον Μ. Θεοδωράκη:

Ακολουθεί η ανάρτηση για την Ειρήνη Παππά:


Τι ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΕΡΤ:

Πριν λίγο η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν: «Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις».



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ