Όλα έτοιμα στα Λύκεια – Τα σχολεία Γαζίου και Κρουσώνα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος

Petite Perle 300×250

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι τα Λύκεια Γαζίου και Κρουσώνα για να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ΄Λυκείου αρχικά και την μεθεπόμενη εβδομάδα και τις τάξεις της Α' και Β' Λυκείου.

Με δεδομένο ότι τα παιδιά στον Κρουσώνα είναι 55 οι τάξεις διαμορφώθηκαν πιο εύκολα να καθίσουν  οι μαθητές.

Στο λύκειο Γαζίου φοιτούν περίπου 490 μαθητές και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής,  ελάχιστα σε σχέση με το σύνολο τους,  δεν θα επιστρέψουν στα θρανία.

Ορισμένοι μαθητές  που δεν δίνουν Πανελλαδικές, όσοι μαθητές έχουν ευπαθείς ομάδες στο σπίτι, και οι μαθητές που έχουν κρατήσει απουσίες, αυτό αφορά κυρίως τους μαθητές της Γ' Λυκείου.   

Οι καθηγητές είναι στο σύνολό τους 44.  Άδειες ειδικού σκοπού ή όσοι είναι στην κατηγορία των  ευπαθών  ομάδων  είναι πέντε

Αυτοί οι καθηγητές θα κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως στους μαθητές τους όταν αυτοί θα είναι σπίτι, σε ώρες που ανακοινωθεί.

Στο Λυκείο  Γαζίου τα  τμήματα ήταν 20 και τώρα θα γίνουν 38. Μέσα στις αίθουσες τηρούνται όλες οι αποστάσεις ασφαλείας και σε κάθε αίθουσα θα κάθονται μέχρι 11 μαθητές ή 12 μαθητές.

 Ένας σε κάθε θρανίο.  Έχουν δημιουργηθεί τρεις σειρές.  Οι μαθητές της μεσαίας σειράς θα κάθονται στη μέση, και οι  μαθητές της αριστερής και της δεξιάς πλευράς, θα κάθονται προς τον τοίχο.

Σε απόσταση και ο καθηγητής.   Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.                     

Σε κάθε αίθουσα έχει ανοίξει φεγγίτης για τον αερισμό ενώ οι αίθουσες θα καθαρίζονται μετά από κάθε διδακτική ώρα.

 Η προσέλευση θα είναι κλιμακωτή 8.15 με 8.30. Διαφορετικές ώρες θα είναι τα διαλείμματα,  όπως επίσης και η αποχώρηση των μαθητών.

Όλες τις ώρες θα υπάρχει επιτήρηση των καθηγητών ακόμα και έξω από τις τουαλέτες για την αποφυγή του συνωστισμού.

Το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας  σχολικής επιτροπής Ανδρέα Παντερή  επισκέφθηκαν τα Λυκεία Κρουσώνα και Γαζίου.

Παρόντες στη συνάντηση του Λυκείου Γαζίου ήταν ο πρόεδρος συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσθένης Μαράκης και ο ταμίας του συλλόγου κ. Σπανός.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, και είδε πως έχουν διαμορφωθεί οι αίθουσες.

Ήδη ο δήμος έχει προμηθεύσει τα σχολεία με αντισηπτικά ενώ και το έργο της καθαριότητας θα ενισχυθεί και με το προσωπικό που είναι στα δημοτικά.   

*Το ρεπορτάζ της Φωνής του Μαλεβιζίου έγινε πριν ενημερωθεί το σχολείο για την απώλεια του υποδιευθυντή Γιώργου Καρπαθάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ