Ουδεμία μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην υγεία υποστηρίζει ο Σύριζα

Petite Perle 300×250

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, με χθεσινό δελτίο τύπου, ενημέρωσε για την έναρξη λειτουργίας της 5ηΤΟΜΥ στην καινούρια διεύθυνση επί της οδού Εμμανουήλ Ξάνθου 31, έναντι των εκπαιδευτικών μονάδων στον Κατσαμπά. Χαρακτήρισε δε τη συγκεκριμένη ΤΟΜΥ ως "τμήμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας" (7η ΥΠΕ Κρήτης – Μεταστέγαση 5ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου στον Κατσαμπά)

Επειδή τόσο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και από τη ΔΥΠΕ το θράσος περισσεύει και η υποτίμηση της νοημοσύνης και της μνήμης των πολιτών φαίνεται να μην έχουν όρια ,θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα προς αποκατάσταση της αλήθειας :

1. Ουδεμία μεταρρυθμιστική προσπάθεια  βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας. Το αντίθετο μάλιστα . Η ΠΦΥ βιώνει καθημερινά την απαξίωση και την αδιαφορία από πλευράς της σημερινής ηγεσίας του, χωρίς την παραμικρή ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό παρά περί τις περί αντιθέτου εξαγγελίες . Η πρόσφατη πανδημία επιβεβαίωσε την παντελή απουσία οποιουδήποτε σχεδίου πλην την χρήσης της ΠΦΥ ως δεξαμενής άντλησης προσωπικού για τα νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα ήταν κόσμος που είχε ανάγκη προσωπικού γιατρού και φροντίδας να φτάνει μέχρι και να χάνει τη ζωή του αβοήθητος στο σπίτι (41χρονη μητέρα στην Καστοριά), ή να καθυστερεί να φτάσει στο νοσοκομείο με ολέθριες συνέπειες ακολουθώντας τηλεφωνικές οδηγίες του ΕΟΔΥ (35χρονος στη Θεσσαλονίκη). 

2. Η εμβληματική μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ  επί  της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ο Π.Ο.Υ επανειλημμένως συνεχάρη τη χώρα μας ,και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ίδρυση και λειτουργία 127 ΤΟΜΥ,  λοιδορήθηκε από τους σημερινούς κυβερνώντες αφήνοντάς την στη τύχη της, παρά τους εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Ο απώτερο σκοπός ήταν  η κατάργησή τους μέσω της "αξιολόγησής" τους . Όλοι εξάλλου θυμόμαστε τις απολύσεις χιλιάδων ιατρών ΕΟΠΥΥ από την ΠΦΥ που τότε περίσσευαν και τώρα είναι "ήρωες" .

3. Ενώ υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι για την πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού προκειμένου και άλλες ΤΟΜΥ να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, ουδεμία προκήρυξη έγινε από το Υπουργείο,  παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες του κ.Κικίλια στη βουλή 

4. Η σημερινή μεταστέγαση της 5ης ΤΟΜΥ, σε μια περιοχή του Ηρακλείου με ιδιαίτερες ανάγκες υγείας, είναι αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών της προηγούμενης διοίκησης τη ΔΥΠΕ και της εντατικής εργασίας των υπαλλήλων της ,το οποίο "ξέχασε" να αναφέρει η ανακοίνωση 

Κατανοούμε την αγωνία της κας Μπορμπουδάκη να παρουσιάσει έργο τη στιγμή που η επίσημη πολιτική του υπουργείου Υγείας ,ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, εξακολουθεί να είναι αυτή της υποβάθμισης και όχι ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ. Τα τελευταία δεδομένα του ΠΟΥ εξάλλου είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος της αναλγησίας και της κοροϊδίας αυτής της κυβέρνησης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους τους ΕΣΥ όσο και σε όλον τον ελληνικό λαό .  Προτελευταία κατατάσσεται επίσημα η Ελλάδα στις δαπάνες επιπλέον χρημάτων για την ενίσχυση του ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας. 

Καλές οι δημόσιες σχέσεις και η προβολή στα καλοταϊσμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ  αλλά την  πραγματικότητα δεν μπορείτε άλλο να την κρύβετε.

Οργάνωση Μελών Υγειονομικών Ηρακλείου

του Συριζα Προδευτική Συμμαχία

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ