Επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου από Δευτέρα στις τάξεις

Petite Perle 300×250

Με ζιγκ-ζαγκ τοποθέτηση των μαθητών στα θρανία, με διαφορετικά ωράρια διαλειμμάτων και αλλαγές στην προσέλευση των καθηγητών θα ξεκινήσουν ξανά τα λύκεια από την προσεχή Δευτέρα. Βεβαίως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρξει μεγάλη προσέλευση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, που θα επιστρέψει πρώτη στα θρανία μετά τη δίμηνη διακοπή. Και αυτό, διότι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών παραδοσιακά απουσιάζουν τις ημέρες πριν από τις εξετάσεις, για να εστιάσουν στις επαναλήψεις της εξεταστέας ύλης.

Από την άλλη, από σήμερα έως και την προσεχή Πέμπτη 14 Μαΐου οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάνε έστω για μία ημέρα στο λύκειό τους, για να επιβεβαιώσουν την αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις την οποία υπέβαλαν ηλεκτρονικά έως τις 9 Απριλίου.

Ειδικότερα, χθες εστάλη από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την προετοιμασία των νέων όρων λειτουργίας των σχολείων, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Ενδεικτικά, ορίζεται ότι σε κάθε θρανίο θα κάθεται ένας μαθητής, όχι ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά διαγώνια.

Ο ανώτερος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα θα είναι 15 και η απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρo. Καθώς τα υπάρχοντα τμήματα θα «σπάσουν» στα δύο για να τηρηθεί ο όρος των 15 μαθητών ανά αίθουσα, οι μαθητές θα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στα μαθήματα προσανατολισμού να πηγαίνουν καθημερινά, καθώς τα 2/3 των τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού είναι μικρότερα των 15.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ