Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα σχολεία-Τι θα γίνει με τις απουσίες και αν θα σταματά η λειτουργία σε κρούσμα

Petite Perle 300×250

Απαντήσεις για το πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη Γ΄ Λυκείου να ξεκινά πρώτη τα μαθήματα, έδωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

« Έχουμε προβλέψει να υπάρχουν μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, απαγορεύεται η λειτουργία  κυλικείων, ενώ η λειτουργία των τμημάτων θα γίνεται εκ  περιτροπής» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Κεραμέως σχετικά με τα μέτρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην απολύμανση και τον καθαρισμό των κτιρίων των σχολείων.  «Είμαστε σε τακτική επαφή με τους Δήμους της χώρας που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό. Θα γίνεται καθαρισμός και μετά τη λήξη του ωραρίου» τόνισε για το ίδιο ζήτημα.

Προαιρετική η χρήση μάσκας στην τάξη

Η Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε  ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, είτε για τους μαθητές είτε για τους εκπαιδευτικούς.  «Οι ειδικοί κατέληξαν ότι είναι προαιρετική. Δεν υποχρεούται μαθητής ή εκπαιδευτικός στη χρήση τους ούτε υπάρχει σύσταση χρήσης της» εξήγησε.

Πότε μπορεί ο μαθητής να παρακολουθήσει το μάθημα με τηλεκπαίδευση

Αν υπάρχει πάντως μέλος ευπαθούς ομάδα στο σπίτι, ο μαθητής  θα έχει τη δυνατότητα να  συνδέεται ψηφιακά με την τάξη και να παρακολουθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα.

Τι θα γίνει με τις απουσίες  

Συγκεκριμένα,  σχετικά με το τι θα γίνει με τις απουσίες σε αυτήν την περίπτωση, για τους μαθητές που δε θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα,  η Υπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Υπάρχει ειδική ρύθμιση ότι μπορούν να μην πάνε στο σχολείο όσοι μαθητές έχουν στο σπίτι μέλος υψηλού κινδύνου ή που νοσεί. Θα μπορεί ο γονέας να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση,  αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα να συνδέεται ο μαθητής με τη φυσική του τάξη, μέσω της  τεχνολογία».

Οι κανόνες για τα σχολικά λεωφορεία 

Για τα σχολικά λεωφορεία η κα Κεραμέως ανέφερε ότι έχουν προβλεφθεί ειδικές ρυθμίσεις και ότι «για τα μέσα που μεταφέρουν αποκλειστικά μαθητές υπάρχει πρόβλεψη για πληρότητα 50%, ενώ και εδώ η χρήση της μάσκας είναι  προαιρετική».

Τι θα γίνει αν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολείο

Για το τι θα συμβεί αν ένας μαθητής εμφανίσει κρούσμα, η Υπουργός  απάντησε στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα:
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί και θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα. Στην περίπτωση αυτή έχει προβλεφθεί ένα ειδικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα γίνεται η ιχνηλάτηση, για την οποία αρμόδιος είναι ο ΕΟΔΥ».

Συμπλήρωσε η κα Κεραμέως: «Μπορεί να κλείσει το τμήμα σε πρώτη φάση. Είναι μια εκτίμηση που θα κάνει οι ΕΟΔΥ. Φεύγουμε από τη διαχείριση του Μαρτίου,  όπου εκεί θα έκλεινε όλο το σχολείο. Είμαστε σε μία άλλη φάση, της αποκλιμάκωσης των μέτρων, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μας συμβουλεύουν οι ειδικοί».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ