Κρητικός με κορωνοϊό βγήκε από την καραντίνα μετά από επτά εβδομάδες!

Petite Perle 300×250

Επτά εβδομάδες μετά το πρώτο θετικό τεστ, βρέθηκε αρνητικός στον ιό Κρητικός, που συγκαταλέγεται στα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού του νησιού.

Αν και τον τελευταίο μήνα δεν έχει συμπτώματα του ιού, μόλις την περασμένη εβδομάδα το τεστ βγήκε αρνητικό, με αποτέλεσμα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Απριλίου να παραμένει σε κατ'οίκον απομόνωση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές επιστημονικά, αν μπορούσε να μεταδώσει τον ιό, μετά από τόσο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπτώματά του εξ'αρχής ήταν ήπια, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

«Είναι μια περίπτωση που αξίζει να διερευνηθεί, για να βρεθεί το γενετικό υπόβαθρο του ασθενή, το οποίο επιτρέπει να κυκλοφορεί στον οργανισμό του για τόσες ημέρες ο ιός. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξαίρεση και θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να υποβληθεί ο συγκεκριμένος ασθενής αλλά και το περιβάλλον του σε τεστ αντισωμάτων», είχε δηλώσει στις 26 Απριλίου, στο δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού CRETA, ο καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου στο οποίο γίνονται τα τεστ για το νησί, Γιώργος Σουρβίνος.

Στην αρνητικοποίηση του test μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε μιλώντας στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η. Νίκος Τζανάκης, συνδέοντας το συγκεκριμένο κρούσμα, με τη σημασία της διενέργειας της οροεπιδημιολογικής μελέτης προσεχώς στο νησί.  «Επειδή η μοριακή τεχνική είναι πολύ ευαίσθητη, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να ανιχνεύονται νεκρά τμήματα του γενετικού υλικού του ιού».

CRETA24.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ