«Ερχεται» θερμή εισβολή με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου

Petite Perle 300×250

Η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα τη νέα εβδομάδα, θα χωρίσει την Ευρώπη θερμοκρασιακά σε δύο μέρη. 

Στα νότια τμήματα (και στη χώρα μας) από τις αρχές της νέας εβδομάδας, θα ευνοηθεί η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, προκαλώντας πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα στα βόρεια οι ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι κινήσεις των αέριων μαζών στην Ευρώπη από την Κυριακή 10/05 έως και την Παρασκευή 15/05/2020, αποτυπώνονται ευδιάκριτα στις θερμοκρασίες στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1.500 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας), όπως προβλέπονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr  και διακρίνονται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

Βίντεο. Η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας), όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Στο επίπεδο των 850 hPa, μπορούν να εντοπιστούν οι θερμές και ψυχρές εισβολές στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.grστις αρχές της νέας εβδομάδας θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας στα κεντρικά και νότια τμήματα τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Νεότερα για την επερχόμενη θερμή εισβολή στη χώρα μας, θα ενημερωθείτε σε επόμενες ανακοινώσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ