Καταπολέμηση του δάκου και… ψηφιακά στην Κρήτη

Τελευταία Ενημέρωση:

Ψηφιακές πρωτοτυπίες θα έχει το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Κρήτης, με 600 συνολικά GPS που θα καταγράφουν, σε πραγματικό χρόνο, τη διαδρομή των ψεκασμών αλλά και, για πρώτη φορά, τη λειτουργία ροόμετρων με τα οποία θα ελέγχεται η ροή του μείγματος των φαρμάκων φυτοπροστασίας. 

Τα GPS θα ενσωματώνονται στα τρακτέρ και υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) “Δήμητρα” θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ελέγχου της κρίσιμης διαδικασίας των ψεκασμών, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης

Των ψεκασμών θα προηγηθούν οι παγιδοθεσίες, που για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ξεκινούν στις 16 Μαΐου από τους προσωρινούς αναδόχους και στα 17 τμήματα, και οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για τους δακοπληθυσμούς.

Ο κ. Συριγωνάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα της Δακοκτονίας θα εκτελεστεί φέτος σωστά ,καθώς είναι θωρακισμένο με περισσότερα εργαλεία αλλά και την ευρεία κινητοποίηση φορέων.

Το βάρος της εποπτείας το σηκώνουν οι τομεάρχες, για τους οποίους η διαδικασία πρόσληψης εκκρεμεί, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις σχετικές εγκρίσεις. Ωστόσο, αυτό είναι δεδομένο ότι θα διευθετηθεί σύντομα. Για τη φετινή χρονιά, πάντως, οι οιωνοί είναι οι καλύτεροι καθώς, μετά και τη «Σταυροφορία» που κήρυξε το Ράδιο Κρήτη για ενεργό εμπλοκή των σχετικών φορέων, το έργο της εποπτείας θα συμπληρωθεί και με το επιστημονικό προσωπικό που ήδη δήμοι και συνεταιριστικές ενώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα διαθέσουν προς αυτόν τον σκοπό.

Τοπικά συμβούλια αλλά και η Περιφερειακή Ένωση δήμων έχουν δηλώσει και αυτά το παρών στη διαδικασία του ελέγχου των αναδόχων του προγράμματος.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...