Αποφυλακίζονται οι έντεκα ναυτικοί για το πλοίο με τα ναρκωτικά αξίας 100 εκατ. ευρώ!

Petite Perle 300×250

Το πλοίο είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2018, να μεταφέρει κοντέινερ με ναρκωτικά αξίας 100 εκατ. ευρώ – Η δίκη των έντεκα κατηγορουμένων δεν έγινε λόγω της πανδημίας

Εκτός φυλακής, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, αναμένεται να βρεθούν στις αρχές Ιουνίου ο πλοίαρχος και τα δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου ΝΟΚΑ (δέκα Σύροι και ένας Ινδός), το οποίο σε εξονυχιστικό έλεγχο στο λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκε να μεταφέρει κοντέινερ με  ναρκωτικά, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Ειδικότερα είχαν κατασχεθεί περισσότεροι από έξι κιλά χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια χάπια Captagon, τα χάπια των τζιχαντιστών, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με διπλούς πάτους.Σύμφωνα με το cretalive.gr,  η δίκη είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, κάτι που δεν έγινε τελικά εν μέσω κορωνοϊού.

Επιπλέον από την πλευρά της υπεράσπισης, ο δικηγόρος κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τον πλοίαρχο και κάποια άλλα μέλη, υπέβαλε ένσταση κατά τόπον αναρμοδιότητας  που έγινε δεκτή.

Αυτό σημαίνει ότι η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το θέμα είναι πόσοι από τους κατηγορούμενους θα είναι παρόντες.

Και οι έντεκα πάντως αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι παρέλαβαν σφραγισμένα τα κοντέινερ και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να ξέρουν τι περιείχαν.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ