Χωρίς τράπεζα έμεινε ο Κρουσώνας – Ζητούν την επαναλειτουργία της

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι κάτοικοι του Κρουσώνα εξαιτίας της ανησυχίας που τους δημιουργεί η λειτουργία του μοναδικού υποκαταστήματος τράπεζας στον οικισμό, το οποίο αφού περιόρισε σε δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα την λειτουργία του τους προηγούμενους μήνες έκλεισε εντελώς (προσωρινά) με το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Οι Κρουσανιώτες φοβούνται πως ο ιός θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή για να μπει οριστικό λουκέτο στο υποκατάστημα, το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν πέντε χιλιάδες κατοίκους του Κρουσώνα και τους κατοίκους όλων των γειτονικών χωριών. Όπως ανέφεραν στη “Φωνή του Μαλεβιζίου” ηλικιωμένοι κάτοικοι του οικισμού, όλο αυτό το διάστημα αναγκάζονται να τρέχουν στο υποκατάστημα του Γαζίου, όπου οι ουρές που σχηματίζονται είναι τεράστιες και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα ένας εξ αυτών έμεινε για μέρες χωρίς χρήματα, όταν το ATM της τράπεζας του τράβηξε την κάρτα και δεν έβρισκε κάποιον υπεύθυνο για να του την επιστρέψει πίσω. Όταν μάλιστα πήγε στο υποκατάστημα του Γαζίου για να μπορέσει να κάνει ανάληψη, έστω με το βιβλιάριο του, αντίκρισε μια ουρά δεκάδων μέτρων κι αναγκάστηκε να μεταβεί στο Ηράκλειο.

Η πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Αντωνογιαννάκη, μας είπε πως η μη λειτουργία της τράπεζας, έστω τις δυο ημέρες της εβδομάδας, όπως ίσχυε προ κορωνοϊού, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή.

Υπάρχουν, εξήγησε, χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι που εξυπηρετούνται απ’ αυτό το υποκατάστημα και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Η ίδια σκοπεύει το επόμενο διάστημα να έχει επαφή με τον περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για να του εκθέσει το πρόβλημα και να διερευνήσει τις προθέσεις που υπάρχουν, καθώς διάχυτος είναι ο φόβος μήπως τελικά μπει οριστικό λουκέτο στο υποκατάστημα του Κρουσώνα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...