Μάσκες για όλους από τον Σύλλογο Γυναικών "Μαλβαζία"

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Ένα μήνυμα στην σελίδα της ομάδας του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία ήταν αρκετό για να συσπειρώσει τις κυρίες του Μαλεβιζίου, και όχι μόνο, που έμεναν σπίτι, με το μυαλό τους όμως σε εκείνους που λόγω επαγγέλματος δεν μπορούσαν να μείνουν στο σπίτι.

Το μήνυμα δόθηκε και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. 52 γυναίκες από Γάζι, Κρουσώνα, Τύλισο, Hράκλειο και Μοίρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έραψαν 4.200 μάσκες και συνεχίζουν…

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαλβαζία κ. Ευγενία Μαζαράκη σαφέστατα νιώθει περήφανη για όλες αυτές τις κυρίες που αφιέρωσαν το χρόνο τους και στήριξαν έμπρακτα όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

"Έχουμε σκοπό όλες μαζί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αφιλοκερδώς στον κόσμο. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω στους χορηγούς που μας στήριξαν δίνοντάς μας τα υφάσματα: Το κατάστημα Εστία και την κ. Παραδεισανού, τον κ. Καλυκάκη, τον κ. Βατσινά, το κατάστημα "Το κουρτινάκι της Αλίκης", την κ. Χαρούλα Πάσαρη, την κ. Μιρέλλα Σιλάγνη, την κ. Μαρία Σφακιανάκη, την κ. Αργυρώ Πατακιούτη, την κ. Ελένη Στριλιγκά στο Γάζι και φυσικά το Δήμο μας για την οικονομική ενίσχυση και ιδιαίτερα τον δήμαρχό μας Μενέλαο Μποκέα που ανέλαβε προσωπικά να βοηθήσει", δηλώνει η κ. Μαζαράκη.

Οι προστατευτικές μάσκες που δορίστηκαν στα Νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, στην 7η ΥΠΕ Ηρακλείου, στο Λιμενικό Τμήμα Παντάνασσας, στις φυλακές Αλικαρνασσού, σε επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου, σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Μαλεβιζίου και φυσικά σε δημότες είναι με διπλό 100% βαμβακερό ύφασμα και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές.
"Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει με την ίδια αγάπη και εθελοντισμό να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη είτε με φάρμακα, είτε με τρόφιμα όπως μοιράσαμε παράλληλα με τις μάσκες στη διάρκεια της καραντίνας", αναφέρει η ίδια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η προσπάθεια ήταν συλλογική από όλα τα μέλη του Συλλόγου Μαλβαζία. Οι κυρίες Μαρία Μαστρογιαννάκη (αντιπρόεδρος), Γαλάτεια Δρουγκάκη (ταμίας), Σοφία Ιατράκη (γραμματέας), Σοφία Σουλαδάκη, Αλεξάνδρα Πιτσιλίδου και Ανδριανή Ροβυθάκη μαζί με την πρόεδρο ανέλαβαν την διανομή των υφασμάτων στα σπίτια των "μοδιστρών" κι έτσι η κάθε κυρία από το σπίτι της πρόσφερε αυτό το πολύτιμο δώρο.

Τις επόμενες ημέρες μέλη του Συλλόγου θα δωρίσουν μάσκες και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ