Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Το θέμα με την Θεία κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτο -Ο Χριστός δεν μπορεί να επιτρέψει το θάνατο

Petite Perle 300×250

«Οι εκκλησίες πάντοτε έτοιμες είναι. Οι άνθρωποι δεν ξέρω αν είναι έτοιμοι» τόνισε σχετικά με το άνοιγμα των ιερών ναών ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στέφανος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 είπε αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στους λατρευτικούς χώρους ότι «όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα τηρούνται όλα αυτά τα πράγματα, οι αποστάσεις, οι καταστάσεις. Συνολικά, όλα αυτά (ς.ς. τα μέτρα), όπως υφίστανται, είναι τακτοποιημένα».

Ερωτηθείς για τον έλεγχο της προσέλευσης στις εισόδους των ναών προς αποφυγή συνωστισμού, «θα βλέπουμε πόσοι είναι μέσα. Είναι λίγο "αστυνομικό" το μέσο αυτό, να ελέγχουμε ο ένας τον άλλο, αλλά υφίσταται το πρόβλημα συνωστισμού», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα, «το θέμα με την θεία κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτο» ξεκαθάρισε από πλευράς του αναφορικά με την πιθανότητα μετάδοσης του ιού με τη θεία μετάληψη. «Το θέμα βρίσκεται μόνο σε κάποιους, μέσα στο μυαλό τους» συνέχισε στην ίδια κατεύθυνση ο Μητροπολίτης Φιλίππων και πρόσθεσε ότι: «τα επιστημονικά δεδομένα δεν μας είπαν ούτε για κουτάλια, ούτε για πιρούνια, ούτε για ποτήρια, ούτε για τίποτα άλλο».

«Ο Χριστός που είναι μέσα στο άγιο ποτήριο, δεν μπορεί να επιτρέψει το θάνατο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φιλίππων.

Στο ίδιο πλαίσιο, «άλλο συνωστισμός, άλλο τα σταγονίδια και ότι ακριβώς εκπέμπεται από αυτές τις υποθέσεις και άλλο η συμμετοχή στη θεία κοινωνία και αυτά τα μυστήρια», αντέτεινε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί κάποιος να νοήσει -που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία- και πιστεύει πραγματικά ότι μέσα από τη θεία κοινωνία μεταδίδεται ο θάνατος».

Ως προς τον ασπασμό των εικόνων, «υπάρχει κάποιος που σκουπίζει την εικόνα και βάζει οινόπνευμα. Τώρα αυτή η μέριμνα έχει ενταθεί» υποστήριξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, παρόλο που «δεν είμαστε εμείς η αστυνόμευση της εκκλησίας, για να πούμε τι θα κάνει ο καθένας».

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «εκφράζει την επιφύλαξη, την αγωνία και τον προβληματισμό της για την ωφελιμότητα του μαθήματος» υποστήριξε ο Μητροπολίτης Φιλίππων σχετικά με την εισαγωγή του μαθήματος σεξουαλικής αγωγή στα σχολεία, αφού «ποιος μπορεί να υπολογίσει την ψυχική υγεία ενός μικρού παιδιού ΣΤ΄ δημοτικού» διερωτήθηκε σχετικά.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ