Νίκος Συριγωνάκης: «Είμαστε καθόλα έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο»

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την προεδρία τουΑντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη.


Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη και με αντικείμενο την αντιπυρική περίοδοπου διανύουμε. Η συμμετοχή των εκπροσώπων Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης καιτου κράτους, στρατιωτικών και ένστολων υπηρεσιών καθώς και εθελοντικώνοργανώσεων και φορέων ήταν καθολική.


«Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους φορείς να τοποθετηθούν, να συζητήσουμεκαι να παρουσιάσουμε εμπειρίες. Ανταλλάξαμε γνώμες και απόψεις και θέλω ναπω ότι για την επίτευξη του στόχου, απαιτείται συνεργασία, συντονισμός των
δράσεων. Κάθε φορέας θα πρέπει να είναι καθόλα έτοιμος σε προσωπικό και μέσατα οποία διαθέτει», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Συριγωνάκης.Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου διαβεβαίωσε πως υπάρχει «πλήρης ετοιμότητα»δεδομένο που αποτυπώθηκε πριν από τρείς μέρες κατά την πυρκαγιά πουεκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στη Φοινικιά.


Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο εν αποστρατεία ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣΜανόλης Παραβολιδάκης ο οποίος πρόκειται ν' αναλάβει ως ΣυντονιστήςΠολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα, με βάση το
νέο νόμο για τους 13 συντονιστές που ορίζονται ανά Περιφέρεια για το σκοπόαυτό. Ο κ. Συριγωνάκης τον συνεχάρη και τόνισε πως η εμπειρία του θαβοηθήσει στον κοινό στόχο «που δεν είναι άλλος από την προστασία, τηςυγείας, της ζωής, της περιουσίας των συμπολιτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κινδύνου των καταστροφών».   

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ