Βαρουφάκης: Η μείωση του ΑΕΠ θα είναι τουλάχιστον 15%

Petite Perle 300×250

Ζοφερές εκτιμήσεις για το μέλλον της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτιμώντας ότι έρχεται σκληρή λιτότητα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα αλλά και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα χρόνο οι οικονομίες θα έχουν μπει σε περίοδο σκληρής λιτότητας. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για λιτότητα ανάλογη με αυτή που υπήρξε το 2010 προβλέποντας, παράλληλα μείωση του ΑΕΠ τουλάχιστον 15% και έλλειμμα προϋπολογισμού από 12% έως 18%.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγόρησε τα κράτη – μέλη ότι δεν έχουν καν το αίσθημα της αυτοπροστασίας προβλέποντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η Ιταλία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ευρωζώνης.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά πότε αυτές θα διεξαχθούν ενώ χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του Πρωθυπουργού να προτείνει την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντάς τον ανεπαρκή και επίορκο.

Τέλος, αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων ο Γιάνης Βαρουφάκυης υποστήριξε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα έπρεπε να συνδυαστεί με μαζικά τεστ στον πληθυσμό και ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ