Σύσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης, Προέδρου ΕΣΔΑΚ και Δημάρχου Αμαρίου

Petite Perle 300×250

Στο στάδιο ολοκλήρωσης το μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι (νέο κύτταρο ΧΥΤΥ)

Σύσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης, Προέδρου ΕΣΔΑΚ και Δημάρχου Αμαρίου για την πορεία του έργου

Τα θέματα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΣΔΑΚ καθώς και το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συνδέσμου και Δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό.

Στη διάρκεια στης συνάντησης συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης του έργου που κατασκευάζεται στο Αμάρι με ευθύνη του ΕΣΔΑΚ, το οποίο στο επίπεδο των χωματουργικών εργασιών και της αποκατάστασης του κυττάρου, βρίσκεται περίπου στο 90% της ολοκλήρωσής του. Παράλληλα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα απαλλοτριώσεων, για τις οποίες ο Δήμαρχος Αμαρίου θα διερευνήσει τα δεδομένα που υπάρχουν. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την έγκαιρη οικονομική συμμετοχή των συμμετεχόντων δήμων στην υλοποίηση των έργων.Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα που κατατέθηκαν και το επόμενη χρονικό διάστημα θα εξειδικευθεί η δρομολόγηση λύσεων.

Στη συνάντηση υπήρξε συζήτησηκαι για τη λειτουργία του ΕΣΔΑΚ, τη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν να δρομολογηθούν. «Για μια ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης ανταποκρίνεται όχι μόνο στη συζήτηση αλλά και στη λύση των προβλημάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, αλλά μια καθημερινή λειτουργία αφού χωρίς τη στήριξή του δεν θα είχαν γίνει πολλά έργα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μουρτζανός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «το κύτταρο ΧΥΤΥ βαίνει προς ολοκλήρωση» και σημείωσε πως «για μια ακόμα φορά βρήκαμε πλήρη ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη που στηρίζει μαζί μας την ολοκλήρωση του έργου'. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ