Καμίνι σήμερα τα Φαλάσαρνα – Στους 39.8 βαθμούς εκτοξεύτηκε ο υδράργυρος

Τελευταία Ενημέρωση:

«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο σήμερα στην Κρήτη, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Φαλάσαρνα Χανίων, όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 39.8 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 μεγαλύτερες τιμές που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών κ. Κ. Λαγουβάρδο είναι οι ακόλουθες:

Στην Πλώρα Ηρακλείου το θερμόμετρο ανέβηκε στους 39.2, στη Γόρτυνα Ηρακλείου τους 39.2, στις Μοίρες και συγκεκριμένα στο Πετροκεφάλι το θερμόμετρο έφτασε τους 38.3, ενώ στο Ακρωτήρι Χανίων το θερμόμετρο ανέβηκε στους 37.6. Τέλος, στη Βαγιωνιά Ηρακλείου τους 37.3 και στον Σταλό Χανίων 37.1.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις θερμοκρασίες  που σημειώθηκαν στο νησί:

Οι περιοχές στην Ελλάδα που έσπασαν τα ρεκόρ

Έσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής 15/05 τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μερικά εκ των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω:

Σπάρτη 40.7 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

Λιβαδειά 39.9 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Φαλάσαρνα Χανίων 39.8 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45 και ήταν ίση με 40.7 C, ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40.6 C, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λειβαδιά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39.9 και 39.8 C αντίστοιχα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατάγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Related Articles