Ψάρεψαν λαγοκέφαλο ενός μέτρου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Έκπληκτοι στη θέα του λαγοκέφαλου βρέθηκαν οι πολίτες που ψάρευαν νωρίς το πρωί στην περιοχή. Η ψαριά αποδείχθηκε περιπετειώδης αφού αυτή τη φορά στα δίκτυα “πιάστηκε” το επικίνδυνο ψάρι. Μόλις οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για λαγοκέφαλο, έσπευσαν να απαθανατίσουν την στιγμή γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως το ψάρι , περίπου ενός μέτρου μήκους βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά στο Ρέθυμνο. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος , που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του στο νησί της Κρήτης ,με την παρουσία του να οφείλεται κυρίως στην αύξηση των θερμοκρασιών ,που το οδήγησαν να μεταναστεύσει από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο. Ο λαγοκέφαλος δεν έχει “εχθρούς” στην θάλασσα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται με μεγάλη ταχύτητα αυξάνοντας έτσι και την παρουσία του στις θάλασσες της Κρήτης. 

ΠΗΓΗ https://www.cretalive.gr/


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...